https://help.superhosting.bg/activate-redis-in-joomla.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Активиране на Redis в Joomla! (версии след 3.4.x)

Joomla
redis joomla, joomla redis

Redis се поддържа в Joomla! от версия 3.4.0. Активирането на Redis в Joomla! се извършва през административния панел.

info-iconБележка: Преди да активирате Redis в Joomla!, уверете се, че Redis е активиран в cPanel -> Redis Manager. След това проверете и дали PHP модулът redis също е активиран, в cPanel -> PHP Manager.

След като Redis е активиран в cPanel, достъпете административния панел на Joomla!. От главното меню изберете System -> Global Configuration и отворете таб System.

Активиране на кеширането в Joomla!В раздел Cache Settings за Cache изберете ON - Conservative caching или ON - Progressive caching.

Conservative caching - Тази опция означава, че методът за използване на кеша ще е по стандартния начин. Тоест, всеки потребител ще получава вече кеширана версия на посетената страница. Тази опция е препоръчителна.

Progressive caching - При прогресивното кеширане, за всеки един потребител се създава отделна версия на кешираната страница. Това означава, че колкото различни посетители посетят една страница, толкова различни версии ще има тя в кеша. Този тип кеширане ще изисква по-голям ресурс за съхраняване на кешираните данни.  Тази опция не се препоръчва за силно посещавани сайтове и такива, които имат предимно уникални потребители (в сравнение с returning посетители).

За Cache Handler от падащото меню изберете Redis.

Активирайте, ако сайтът има различни версии, за различните платформиPlatform Specific Caching - Активирайте тази опция, само в случай че мобилната версия на сайта се различава от десктоп версията.

Времето, за което да се запази кешираната версия на дадена страницаCache Time - По подразбиране е зададено време от 15 минути, за което дадена кеширана версия на страницата ще съществува в кеша. В случай че сайтът се обновява често, времето може да се намали. Ако в сайта информацията не се обновява често, например през 15 минути, тогава увеличете времето.

Постоянен RedisPersistent Redis - Оставете настройката по подразбиране - активирана, за да остава активен процеса на Redis, така че да не се спира и стартира наново при всяка заявка.

Хост и порт за Redis услугатаRedis Server Host - localhost

Redis Server Port - Въведете порта за Redis сървъра. При активиране на Redis през cPanel -> Redis Manager, се активира определен порт за услугата.

Redis Server Authentication - Оставете полето непопълнено.

База данни за RedisRedis Database - Оставете "0" по подразбиране. Това е собствена база данни на Redis услугата, специфична за неговите нужди (съществуваща в паметта). Тази база данни е специална и се ползва единствено от Redis.

След като приключите и запишете настройките, кеширането в Joomla! ще е активирано. Ако сте избрали "Conservative caching" ще можете за всеки един модул в Joomla! да изберете дали да ползва кеширане или не. В настройките на дадения модул, в таб Advanced можете да изберете да не ползва кеширане с опция No caching или да оставите настройката по подразбиране Use Global.

500px270px
SuperHosting.BG
  Joomla
 • Joomla! - Изграждане на уеб сайт за няколко минути
  CMS (Content Management System) системите за управление на съдържанието са уеб приложения, които дават възможност на уеб сайт администраторите лесно да публикуват, допълват, редактират и изтриват съдържание, снимки и документация... »
 • Импорт и обновяване на система в Softaculous
  Платформата Softaculous предоставя възможност да бъдете автоматично уведомявани при наличието на нова версия на системите, които използвате за разработка на вашите сайтове и приложения. Също така се предоставя възможност  бързо... »
 • Error establishing a database connection
  Съобщенията за липса на връзка с базата данни са различни в зависимост от използвания CMS за сайта. При WordPress съобщението е: Error establishing a database connection При Joomla е: Database Error: Unable to connect... »
 • Повишаване на сигурността на Joomla!
  Системата Joomla! е безплатна, с отворен код и е една от най-използваните в Интернет пространството и долу-описаните методи не могат да гарантират 100% сигурност и неприкосновеност за вашия сайт. Това... »
 • Какво е Joomla?
  Joomla! представлява система за управление на съдържанието (CMS) и е широко разпространена система, която се ползва за изработката на динамични сайтове. Лесната инсталация, наличието на български език и широките възможности... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg