https://help.superhosting.bg/activate-template-joomla.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Активация на шаблон в Joomla!

Joomla 1.5
joomla, активация на шаблон, template activation in Joomla

След като сте инсталирали желания шаблон в Joomla!, за да го активирате изберете меню "Extensions" -> "Template Manager":
Темплейт мениджър в Joomla!
В случай че шаблона, който сте изтеглили, е единствено за потребителската част на сайта (front-end), то той ще може да се активира само за потребителската чест (ще бъде видим единствено в секция "Site" - при по-старите версии на системата).

Активацията на шаблона протича в две стъпки, след като се намирате в мениджъра "Style" ("Site") ( 1 ):

( 2 ) Маркирайте желания темплейт
( 3 ) Изберете бутон "Make Default" ("Default" при предишни версии)
Активиране на шаблон в Joomla!
( 4 ) - Показва дали темата е за административната (Administrator) част или за потребителската (Site) част. ( 5 ) - Показва кои са активните теми за административната и потребителската част.

В случай че шаблонът предоставя визия и за административната част на системата (back-end), то активирането му се извършва по аналогичен начин с активирането за потребителската част (от секция "Administrator" при по-стари версии).
Шаблон за администрацията на Joomla

500px270px
SuperHosting.BG
  Joomla 1.5
 • Инсталация на Joomla!
  За инсталацията на Joomla!, първо е необходимо да свалите инсталационните файлове на системата. Това може да направите от българския сайт, откъдето може да се изтегли локализираната версия на български език.... »
 • Инсталация на шаблон в Joomla!
  Съществуват множество на брой различни шаблони (темплейти) за системата Joomla!, както безплатни, които могат да бъдат теглени свободно в интернет пространството, така и платени темплейти. Принципът на инсталация и работа... »
 • Инсталация и активация на български език в Joomla!
  За системата Joomla! се предлага и превод на български език.  Българският езиков пакет може да бъде свален от адрес: http://community.joomla.org/translations.html (изберете линка отговарящ за версията на Joomla!, която ползвате например Joomla! 3.x... »
 • Настройки на сайт в Joomla!
  В глобалните настройки на системата Joomla! можете да задавате настройки за вашия сайт, като активиране на сайта или затваряне при профилактика, име на сайта, глобални мета данни (описание и ключови... »
 • Настройки на сървър в Joomla!
  В глобалните настройки на системата Joomla! можете да задавате настройки за вашия сайт, като настройки за базата данни (потребителско име, парола, име на базата данни и т.н.), настройки за FTP... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg