https://help.superhosting.bg/advanced-dns-editor.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Разширен DNS редактор

Контролен панел cPanel
dns зона, dns zone, DNS редактор, DNS editor, advanced dns editor, dns запис

Достъп до Разширен DNS редактор в cPanelВ Разширения DNS редактор може да се редактират DNS записите на добавените в cPanel домейни.

Можете да добавяте и променяте следните записи: А запис, AAAA запис, CNAME запис, SRV запис, TXT/SPF запис и TTL времената за опресняване на записите.

Избиране на домейн

Избор на домейн, чиито DNS записи ще бъдат редактираниВ случай че в cPanel има добавени повече от един домейн, от падащото меню изберете този, за който ще извършвате редакция на DNS записите.

За да може да се ползва DNS редакторът в cPanel, трябва за домейнa да са зададени нейм сървърите, които отговарят за хостинг акаунта (nsxy.superhosting.bg и nsxz.superhosting.bg).

Кои са нейм сървърите за даден хостинг акаунт може да се разбере в клиентския профил -> Хостинг акаунти - в дясно от името на хостинг акаунта кликвате на "Детайли". Ще видите записи NS запис 1 и NS запис 2.

Възстановяване на зоната

Връщане на DNS настройките по подразбиранеВъзстановяването на DNS записите връща настройките в първоначалното им състояние и всички извършени до момента промени се изтриват.

Преди да възстановите DNS зоната, можете да си запишете всички настройки, които бихте искали да запазите.

Ако има изтрити системни DNS записи, то с тази опция те ще бъдат възстановени, но всички новосъздадени записи ще бъдат загубени.

Добавяне на запис

Добавяне на нов DNS записЗа добавянето на DNS запис, от падащото меню изберете Тип (1) на DNS записа (А, AAAA, CNAME, SRV, TXT/SPF).

В полето "Име" (2) се въвежда хост (например поддомейн). Може да въведете само името на хоста, например "blog", и след това да кликнете на следващото поле. След хоста ще се попълни автоматично името на домейна.

В полето "TTL" (3) можете да въведете определен период за опресняване на този запис (в секунди).

В полето "Адрес" (4) се въвежда желаната стойност. Например ако се задава А запис, в полето "Адрес" се въвежда IP адрес. В случай че се задава CNAME запис, то се попълва име на хост и т.н.

Записът е добавен успешноСъздайте записа с бутон "Добавяне на запис".

Ще видите съобщение, че DNS записът е добавен успешно.

info-iconВажно: Имайте предвид, че след извършени промени по DNS записите, ще е необходимо да се изчака технологичното време за опресняване на DNS информацията. Технологичното време е това, което е въведено в полето TTL преди промените. Обикновено отнема до 4 часа.

Текущи DNS записи

Текущите DNS записиВ списък ще видите всички вече съществуващи DNS записи за избрания домейн.

Можете да редактирате или изтриете DNS запис.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

Уведоми ме при
avatar
wpDiscuz
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg