Backup Manager (SuperHosting Tools)

В контролния панел cPanel на всички хостинг планове, предлагани от СуперХостинг.БГ, е възможно да работите с архивите на хостинг акаунта.

През Backup Manager by SuperHosting можете да свалите бекъп на хостинг акаунта или да възстановите съдържание от бекъп.

В мениджъра опциите са разделени в две главни секции: Възстановяване на информация от архив и Сваляне на пълен архив.

Възстановяване на информация от архив

От този раздел можете да възстановите директории, файлове и бази данни от наличните според хостинг плана архиви.

За да възстановите информация, не е необходимо да се извършва сваляне на пълен архив.

Възстановяване на директории и файлове

От тук можете да възстановявате директории и файлове от избран архив.

Дата на архива

Избор на дата на архива

Първо изберете дата на архива. Кликнете на иконката за календара и след това на желаната дата. Ще можете да видите и часа, в който е завършено генерирането на бекъпа.

Директория

Необходимо е да попълните пътя до директорията и/или файла, който желаете да възстановите. Можете да попълните повече от една директория и/или файл, като отворите ново поле с иконката „плюс“, вдясно срещу първия ред.

Избор на директория и файл за възстановяване

При попълване на директория, ще бъдат възстановени от архив посочената директория, както и всички директории и файлове, които се съдържат в нея.

При възстановяването на архив, информацията се презаписва. Ако са правени промени след датата и часа на архива, тези промени ще бъдат загубени.

Валидни символи са цифри, малки и главни букви на латиница. Ако желаете да бъдат възстановени директории и файлове с имена на кирилица или съдържащи специални символи е необходимо да попълните по-горна директория.

При въвеждане само на „/“ означава, че ще бъде възстановена цялата информация за файловете и директориите на сайтовете в акаунта.

Възстановяване на бази от данни

От тук можете да възстановявате бази от данни.

Дата на архива

Изберете дата на архива. Възможно е да се възстанови база данни от бекъп с различна дата, от тази на бекъпа за файловете.

Избор на бази данни за възстановяване

В списъка, в карето „Налични бази„, ще видите наличните в момента бази данни в хостинг акаунта. За да възстановите съдържанието на база данни, е необходимо да я посочите. Избраните бази данни, които ще бъдат възстановени от архив, ще бъдат в карето „За възстановяване„.

В случай че база данни е била изтрита и желаете да я възстановите от архив, е необходимо първо да я създадете през „MySQL Бази данни„.

В случай че в базата данни се ползват различни енкодинги и колации, след възстановяването е възможно информацията да не се визуализира коректно.

Важно: При възстановяване на база данни, текущото съдържание в нея ще бъде изтрито. Ако са правени промени и/или е добавяна информация в базата след датата и часа на архива, данните ще бъдат загубени.

Сваляне на пълен архив

Изискване на системен архив

Това меню ви позволява да изтеглите (на вашия компютър) генериран системен архив на информацията в хостинг акаунта (директории, файлове, бази данни, имейли, настройки на имейл пренасочвания, настройки на имейл филтри).

Дата на архива

избор на бекъп от определена дата

Изберете дата на архива.

Изискване на системен бекъп

Можете да промените автоматично въведения имейл адрес в посоченото поле. На този имейл адрес ще получите писмо с линк за сваляне на архива. Имайте предвид, че след изискване на бекъп, той трябва да бъде подготвен в подходящ формат, което отнема известно време.

Кликнете на Стартирай, за да започне процедурата по подготвяне на архив за сваляне.

Заявени архиви

В таблицата може да видите заявените бекъпи, тяхната дата и размер. За да свалите архив, натиснете върху съответния линк.

Списък с изискани бекъпи, с възможност за сваляне

Архивите са налични за сваляне до 72 часа, след генерирането им. Датата, до която е наличен архив за сваляне, можете да видите в колоната „Валиден до„.

Важно: За да можете да извършите друго действие с бекъп мениджъра, ще е необходимо да изчакате приключването на вече стартирания процес за обработка на архив – генериране или възстановяване.

Обновена: 22.08.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още