1. Начало
  2. Уеб сайт
  3. Маркетинг, реклама, SEO
  4. Онлайн бизнес
  5. Защо моят бизнес има нужда от уеб сайт?

Защо моят бизнес има нужда от уеб сайт?

Притежаването на фирмен уебсайт, до скоро нещо модерно, вече е задължително за всеки съвременен бизнес.

Един професионално създаден сайт и надеждно поддържан чрез качествени хостинг услуги е в състояние да разкрие истинските качества на предлаганите продукти и услуги пред потенциалните Ви клиенти.

В съвременните пазарни условия, ако управлявате собствен бизнес, Вие не само имате нужда от уеб сайт – Вие трябва да имате такъв, защото ресурсите на Интернет днес се използват така, както от години вече използваме телефона.

Уеб страниците са една от най-добрите форми на Интернет реклама

Можете ли да си представите Вашия бизнес без фирмения и мобилен телефон – разбира се, че не! Това вече с пълна сила важи и за Интернет. Вашия уеб сайт и e-mail адрес не са просто още един канал за комуникация между вас и Вашите клиенти, доставчици и сътрудници. Уеб страниците са една от най-добрите форми на Интернет реклама, а On-Line магазините се превръщат в изключително успешен начин за всеки предприемач да разшири бизнеса си. Това е възможност, която никой не бива да подценява.

Вие знаете колко важна е рекламата за успеха на Вашия бизнес. Но помислете колко много средства са необходими за нея. Професионално направения фирмен уеб сайт, комбиниран с надеждни хостинг услуги се превръща в 24-часова световна реклама за Вашия бизнес. Тя е в Интернет постоянно, достигайки до всяка точка на света и до всеки потенциален клиент, предоставяйки цялата необходима информация и възможност за лесен контакт с вас. Това е и една от най-динамичните форми на реклама, защото Вашата фирмена уеб страница може да бъде обновявана лесно и толкова често, колкото е необходимо, така че да отразява най-точно моментното състояние на Вашия бизнес.

По-големи печалби, ако имате онлайн версия на Вашия магазин

За Оn-line търговията почивен ден няма. Интернет Ви позволява да приемате поръчки 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата. Вашата уеб страница ще бъде на разположение на Вашите клиенти постоянно, без значение дали денят е делничен, почивен или пък официален празник.

Огромен брой компании вече са открили невероятната полза от създаването на уеб сайт, който има свой On-Line магазин и реално акумулират много по-големи печалби от тези на конкурентите им, които не разполагат със собствен сайт.

В случай че разполагате и с онлайн магазин, можете да направите покупката на Вашите стоки толкова лесна, колкото е и изпращането на обикновен e-mail. Този начин на пазаруване става все по-масово явление. Милиони потребители по целия свят ежедневно купуват от електронните магазини в Интернет почти всичко, за което можете да се сетите – цветя, подаръци, книги, учебници, компютри, автомобили и дори имоти. Вече не се налага клиентите Ви да минават през километричните градски задръствания и да търсят с часове място за паркиране около Вашия фирмен магазин или склад, за да осъществят покупка. Не е ли това възможност, от която всеки би се възползвал?

Информацията за Вашия бизнес е достъпна по всяко време на денонощието

Уеб сайтът е средството, което ще помогне на потенциалните Ви клиенти да получат необходимата им информация в достъпна форма. Уеб сайтът дава на клиентите възможността за точен избор и силата да се движат свободно из него. В удобно за тях време от комфорта на собствения дом и персоналния компютър, без никакви усилия, те могат да посетят Вашата уеб страница, да намерят подробна информация за даден продукт или услуга. Освен това имат възможността да се върнат, когато пожелаят и да прегледат страницата Ви отново.

Уеб сайт и за малкия семеен бизнес

Трябва ли Вашия бизнес да има свой уеб сайт, дори ако той все още е малък и предлага продукти или услуги, които според вас не могат да бъдат продадени чрез Интернет? Категорично Да! В днешно време ако имате свой бизнес е от изключително значение той да присъства в Интернет. Един професионално създаден и надеждно поддържан, чрез качествени хостинг услуги, сайт е в състояние да разкрие истинските качества на предлаганите продукти и услуги пред потенциалните Ви клиенти. Да покаже, че бизнесът Ви е сериозен и стабилен и вие не се притеснявате да инвестирате средства в своето On-Line присъствие, защото сте сигурни в качествата на осъществяваната от вас дейност.

Интернет може да Ви помогне да разширите неимоверно Вашия бизнес. През последните години няма друг ресурс, подобен на Интернет, който да отваря толкова много възможности за всеки бизнес. Ако досега сте били ограничени в продажбите на клиенти, които са минали през Вашия представителен офис или магазин, чрез Вашият сайт Вие излизате на национален и дори международен пазар. На практика всеки потребител навсякъде по света може да бъде разглеждан като Ваш потенциален клиент.

Вашият уеб сайт е лицето на Вашата организация в Интернет

Важно е да знаете, че не е достатъчно просто да имате някакъв уеб сайт. Добре е да вложите парите си в изработването на професионален уеб сайт, ако искате да бъдете възприемани сериозно. Вашият уеб сайт е лицето на Вашата организация в Интернет и впечатлението, което създава не рядко е ключов фактор при привличането на нови клиенти. Факт е, че все повече хора използват Интернет. Най-често за да направят свое собствено проучване сред компаниите, които предлагат нужния им продукт или услуга. И на базата на информацията и цялостната визия на уеб страниците да потребителите избират фирмата, с която ще работят.

Търсачките и клиентите, които търсят точно Вашите услуги

Уеб сайтовете могат да бъдат откривани лесно от потребителите чрез т.нар. търсещи машини. Обикновено между 30 и 40 процента от всички посещения на уеб страниците идват чрез използването на търсачка. Това на практика означава, че голяма част от посещенията на Вашия сайт ще са от хора, които в този момент търсят точно вас, Вашия продукт или услуга. Това само по себе си увеличава потенциала всяко едно посещение да доведе до реализиране на продажба, защото това не са просто клиенти решили да се разходят по магазините – това са клиенти търсещи стоките и услугите, които Вие предлагате.

Ако днес притежаването на уеб сайт е добре за Вашия бизнес, то тенденциите са, че утре това ще бъде от основно значение за функционирането и развитието му. Всяка фирма, която не разполага със собствена уеб страница пропуска невероятни възможности. Докато Вие се колебаете дали Вашия бизнес трябва да има своето Интернет присъствие или не, Вашите конкуренти вече се радват на всички преимущества и възможности, които им дава Световната Мрежа.


За създаването на уеб сайт са необходими домейн име и хостинг услуга. Изборът на точното име за сайта и точната хостинг услуга е стартовият момент към създаването на Вашия уникален уеб сайт и основата за едно успешно онлайн присъствие.

Изберете Вашето домейн име и хостинг услуга от СуперХостинг.БГ!

Обновена: 04.05.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още