https://help.superhosting.bg/clear-local-dns-cache.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Как да изчистя локалния DNS кеш?

Други
dns кеш, dns cache, изчистване на локалния dns кеш, clear local dns cache

След промяна на DNS записи за домейн има технологичен период от 2 до 48 часа за опресняване на DNS информацията. В случай че този период е изтекъл и все още не успявате да заредите вашия сайт е възможно локално на вашия компютър да е запазен DNS кеш. DNS кешът съхранява IP адресите на домейните, които са зареждани. По този начин при повторно зареждане на домейн, кеширащият сървър зарежда информацията за домейна от кеша, вместо всеки път да се отправя заявка към root DNS сървърите. Това от своя страна спестява време за зареждане на домейните и не се натоварва DNS системата.

За да изчистите DNS кеш информацията на локалния компютър при ползване на Windows операционна система, можете да използвате приложението ipconfig в команден режим.

Стартирането на Command Prompt можете извършите като натиснете Start бутона на Windows, изберете Run и изпишете в полето cmd , след което натиснете ОК.

Необходимо е да изпълните следната команда:

ipconfig /flushdns

След изписването на командата изберете клавиш Enter.

При успешно изпълнение на командата ще получите следния резултат:

Windows IP Configuration

Successfully flushed the DNS Resolver Cache.

ipconfig-flushdns

Рестартирайте вашия интернет браузър и опитайте да достъпите сайта отново. В случай че все още не можете да заредите домейна е възможно DNS информацията да не е опреснена глобално.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

Уведоми ме при
avatar
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg