Настройки на CloudFlare в cPanel

След като активирате CloudFlare в cPanel, ще можете да управлявате различни настройки на услугата, през страниците Home и Settings.

Enable "I'm Under Attack" Mode

Разширени настройки на услугата CloudFlare можете да намерите в акаунта ви в cloudflare.com.

С бутон Enable „I’m Under Attack“ Mode можете да активирате режим на защита на сайта, в случай че той в момента е под DDoS атака.

Home

Home

Always Online

Когато опцията Always Online е активирана, дори хостинг сървърът да не е оперативен в момента, сайтът ще остане достъпен в Уеб. CloudFlare ще запазва лимитирана версия на сайта в кеша си, която ще подава на посетителите, в случай че хостинг сървърът на сайта не отговаря. Посетителите ще виждат и съобщението, че посещават записана (offline) версия на сайта. След като сървърът се върне онлайн, CloudFlare ще възстанови обичайния достъп до сайта.

В случай че CloudFlare не разполага с дадена страница на сайта в кеша си, посетителите ще получават изрично съобщение, че страницата в момента е offline.

IPv6 Compatibility

CloudFlare ще поддържа IPv6, дори и ако на сървъра се поддържа само IPv4.

Caching Level

Имате възможност за настройване на нивото на кеш. При стандартно ниво на кеш ще се кешират повечето статични елементи като css, изображения и JavaScript. Агресивно ниво на кеш ще кешира всички статични елементи, включително и тези с параметри в адреса си.

No Query String: mysupersite.com/pic.jpg; CloudFlare ще подава кеширано съдържание, само когато в url адреса не присъстват параметри;
Ignore Query String: mysupersite.com/pic.jpg~~?ignore=this-query-string~~; подава кешираната версия на един адрес, независимо от параметрите в него;
Standard: mysupersite.com/pic.jpg?with=query; подава различно кеширано съдържание, спрямо различните параметри в един и същ адрес;

Railgun

Тази опция не се поддържа при услугата за споделен хостинг.

Purge Cache

Имате възможност за изчистване на всички кеширани елементи (Purge Everything) на сайта или на точно определени файлове (Purge Individual Files). При кликване на Purge Cache и след това на Purge Everything, ще бъдат премахнати всички статични елементи, които вече са кеширани от CloudFlare и ще се кешират отново. За изчистване на индивидуални файлове от кеша, ще трябва да въведете пълния път до тях в отворилия се диалогов прозорец.

Settings

Settings

Secure настройки

Security Level

Предлагат се няколко нива на сигурност: изключено, ниско, средно, високо или под атака. Според нивото за сигурност, CloudFlare ще определя на кои посетители да показва „страница с предизвикателство за удостоверяване“ (captcha). Препоръчителното ниво, при първоначално активиране, е средно (Medium).

Опцията „Under Attack“ е препоръчително да се активира единствено, ако сайтът в момента е под DDoS атака.

Challenge Passage

Можете да определите за какво време, след като даден посетител вече веднъж е преминал през страницата с предизвикателство, има право да посещава сайта. След зададеното време на този посетител отново ще му се предостави страницата с предизвикателство.

Browser Integrity Check

CloudFlare прави проверка на хедърите в заявките на посетителите. В случай че засече съмнително съдържание в хедърите, най-често ползвано от спамери, ботове и други, за посетителя ще се предостави блокираща страница (block page).

SSL

Можете да извършите настройка за сигурната връзка между вашия сайт и сървърите на CloudFlare, както и връзката между CloudFlare и посетителите на сайта.

Можете да ползвате безплатен сертификат от CloudFlare – Universal SSL, за който е необходим период от 24 след създаване на акаунта, за да бъде активиран.

Когато имате инсталиран SSL сертификат за този домейн в cPanel, който е издаден от удостоверен издател (AutoSSL, DigiCert и други), активирайте опцията „Full Strict„. При тази опция връзката между този сървър и сървърите на CloudFlare ще е сигурна, както и връзката между сървърите на CloudFlare и посетителите на вашия сайт.

Speed настройки

Auto Minify

Автоматично намаляване на кода на сайта. Можете да активирате опцията за сбиване на кода за JavaScript, CSS или HTML.

Development Mode

CloudFlare подобрява скоростта на зареждане на сайт, като кешира статичното му съдържание – изображения, CSS и JavaScript. Ако редактирате статично съдържание (като например CSS или JS) и желаете да видите промените веднага, можете да включите режим на разработка (Development Mode). Режимът на разработка ще се изключи автоматично след 3 часа.

Бележка: Изчистете кеша на браузъра, ако не виждате промените веднага. Ако сте направили промени и не сте включили режим на разработка, можете да влезете в акаунта ви в CloudFlare и да ползвате опцията за изтриване на кеша.

Browser Cache Expiration

Можете да изберете за какъв период ще се запазва кеширана информация в браузъра на посетителите на сайта. През това време, браузърът ще зарежда съдържание на сайта директно от кеша си, ускорявайки зареждането на сайта.

Обновена: 17.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още