1. Начало
  2. Хостинг
  3. Контролен панел cPanel
  4. Настройки на SSL в CloudFlare (cPanel)

Настройки на SSL в CloudFlare (cPanel)

За да може връзката между сайта и сървърите на CloudFlare да е сигурна (https), за домейна трябва да има инсталиран SSL сертификат в cPanel.

info-iconЗа всички домейни, добавени в cPanel и насочени към хостинг сървъра, автоматично се инсталира и подновява AutoSSL сертификат. Статуса на AutoSSL сертификатите можете да видите през cPanel » SSL/TLS Status.

Когато имате инсталиран SSL сертификат за домейна в cPanel, който е издаден от удостоверен издател (AutoSSL, DigiCert и други), можете да активирате сигурната връзка между сайта и CloudFlare.

Активиране на Full Strict SSL в CloudFlare в cPanel

За да активирате сигурната връзка между сайта и CloudFlare, влезте в настройките му в cPanel » CloudFlare » Settings » SSL и от падащото меню изберете Full Strict.

Бележка: Преди да активирате тази опция, уверете се, че за домейна има инсталиран валиден SSL сертификат в cPanel.

Опциите за SSL в настройките на CloudFlare в cPanel

В зависимост от това дали за домейна има инсталиран SSL сертификат в cPanel, опциите в CloudFlare са няколко.

Full Strict

Ако имате инсталиран SSL сертификат за домейна в cPanel, като AutoSSL, задължително изберете тази опция в настройките на CloudFlare. Тази опция означава, че връзката между потребителите на вашия сайт и CloudFlare се осъществява по HTTPS и връзката между CloudFlare и хостинг сървъра също е по HTTPS (authenticated). Потребителите на сайта ще виждат SSL сертификата на CloudFlare.

Full

Само когато за домейна е инсталиран self-signed SSL сертификат. Опцията е подобна на Full Strict, с тази разлика, че връзката между CloudFlare и хостинг сървъра не е authenticated (сертификатът не е потвърден).

Flexible

Активирането на тази опция е силно непрепоръчително. Връзката ще е по HTTPS само между потребителите на сайта и CloudFlare, но между CloudFlare и хостинг сървъра връзката се осъществява по HTTP.

Ако за домейна досега не е имало инсталиран SSL сертификат, тази опция е активирана по подразбиране. Препоръчително е да проверите дали за домейна вече не е инсталиран AutoSSL сертификат и да превключите към другата опция – Full Strict.

Off

Връзката между посетителите и CloudFlare ще е през HTTP (несигурна връзка), както и между сървъра на сайта и CloudFlare също се използва несигурна HTTP връзка.

Обновена: 16.08.2018

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още