https://help.superhosting.bg/create-mail-account-cpanel.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Как да създам имейл акаунт (пощенска кутия) през cPanel? (видео)

Имейл (e-mail)
email, имейл, поща, имейл акаунт, e-mail account, създаване на пощенска кутия, създаване, създаване на мейл, създаване на поща, създаване на имейл, създаване на mail, създаване на email
Видео:

 
Бележка: Описаните опции във видеото са налични в cPanel версия 70. Ако опциите се различават от тези във Вашия хостинг акаунт, следвайте описанието от статията.

Пощенски кутии (имейл акаунти) можете да създавате и през клиентския ви профил в superhosting.bg.

Създаване и управление на пощи през клиентския профил

Създаване на имейл акаунт в cPanel

Ако ползвате услугите, предоставяни от СуперХостинг.БГ, имейл акаунти (пощенски кутии) можете да създадете само с няколко клика на мишката, през контролния панел за управление на хостинг акаунта.

През меню Имейл акаунти в cPanel можете да създавате нови пощенски кутии и да променяте настройките на вече създадените.

За да създадете нов имейл акаунт, влезте в контролния панел cPanel и достъпете (Имейл) Имейл акаунти.

Изберете Добавяне.

Домейн

От падащото меню изберете към кой домейн искате да добавите имейл адреса. Ако има само един домейн, той е избран по подразбиране.

Потребител

Попълнете име за пощенската кутия. Това е текстът, който ще се изписва в началото на имейл адреса например user@mysupersite.com.

Сигурност

В раздел Сигурност можете да въведете парола за достъп до имейл акаунта или да изберете тя да бъде зададена от потребителя.

Парола: Въведете парола, която ще се използва за достъп до имейл акаунта.

Използвайте Генериране, за да генерирате сложна и силна парола. Вижте няколко съвета за създаване на силна парола: Няколко съвета при избора на подходяща парола.

Добавяне на алтернативен имейл: Потребителят може сам да зададе парола за имейл акаунта. Въведете друг вече съществуващ имейл адрес, на който ще бъде изпратено писмо с линк за задаване на паролата.

Дисково пространство

Изберете размера на пощенската кутия. Дисковото пространство заемано от пощенските кутии е част от общото дисково пространство на хостинг акаунта.

Ако желаете имейл акаунтът да има неограничено място, за квота изберете "Неограничена".

Изпращане на пробен имейл: Активирайте тази опция, ако искате в новосъздадената поща да се изпрати информация за настройка на имейл клиент (данни за сървър, порт и други).

Оставане на тази страница: Активирайте опцията, за да останете на тази страница, след добавяне на имейл акаунта.

За да добавите новия имейл акаунт, изберете "Добавяне".

След като имейл акаунтът е създаден, ще получите съобщение: "Готово: Успешно създаден".

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg