1. Начало
  2. Други
  3. Хостинг (ASP.NET)
  4. E-mail (Windows Hosting)
  5. Създаване на имейл пренасочване в контролен панел Plesk

Създаване на имейл пренасочване в контролен панел Plesk

Имейл пренасочване можете да използвате, ако желаете да получавате копие на входящата поща и на допълнителен имейл. За да създадете пренасочване на пощенска кутия, можете да следвате описаните по-долу стъпки.

Пренасочване можете да настроите от контролния панел Plesk на хостинг акаунта:

1. Изберете Mail Accounts

2. Кликнете върху имейл акаунта, който желаете да пренасочите

Mail redirect in Plesk

3. Изберете Redirect, след което поставете отметка в полето "Redirect" и попълнете имейл адреса, към който желаете да пренасочите входящите писма. По този начин писмата, които се адресират до този имейл адрес, ще се получават и на посочения от вас адрес.

В случай че желаете имейл кореспонденцията да се пренасочва от даден имейл адрес към друг без да оставя копие в първия, то е необходимо този имейл адрес да не се създава, а да създадете alias за него.

Например: Ако изберете имейл адрес ime@domain.com и желаете кореспонденцията да се пренасочва към office@domain.com е необходимо да създадете alias към имейл акаунта office@domain.com. Тогава адреса ime@domain.com физически няма да съществува, но имейлите които се адресират до него ще се препращат до office@domain.com.

Алиас можете да създадете от контролния панел Plesk на хостинг акаунта:

1. Изберете Mail Accounts.

2. Кликнете върху имейл акаунта, към който желаете да добавите Alias.

3. Изберете Add New Mail Alias. След това въведете желания имейл адрес.

 

Add New Mail Alias

4. Алиас може да се създава само за имейл адреси, които са към домейна и не са вече създадени имейл акаунти.

В случай че желаете да създадете пренасочване към адрес, който не е към домейна, например office@gmail.com , то можете да използвате само първия вид пренасочване "Redirect".

От 16.07.2015г. възможността да поръчате и ползвате Windows хостинг при нас е посредством услугата виртуален сървър (VPS). С него получавате Remote Desktop, пълната функционалност на Windows платформата и максимална гъвкавост при ползване на приложенията.

Вижте VPS плановете

Обновена: 10.09.2011

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още