Как да паркирам домейн? (Plesk)

Ако сте регистрирали няколко домейн имена и желаете да зареждат едно и също съдържание - уеб сайт, който сте разположили във вашия хостинг акаунт е необходимо да създадете Domain Alias.

Добавянето на домейн се осъществява посредством Контролния панел Plesk и функционалността Domain Aliases по следния начин:

Създаване на Domain alias (паркиран домейн):

1. От началната страница на контролния панел кликнете върху домейн името, към което желаете да добавите останалите домейни.
2. Изберете Domain Aliases

3. Изберете Add Domain Alias

4. Изпишете желаното домейн име, например alias.com (1). Името трябва да е регистриран домейн и с валидни DNS записи за хостинг акаунта.

Всички настройки, за паркирания домейн, на тази страница могат да бъдат редактирани по-късно от Preferences.
5. (2) Ако желаете DNS зоната на паркирания домейн да бъде синхронизирана с DNS зоната на основния домейн.
6. Поставете отметка на Mail (3), в случай че желаете входящата кореспонденция за имейл адресите към паркирания домейн да бъде пренасочвана към имейл адресите на основния домейн.
Например: Ако имате създаден имейл акаунт mail@domain.com и създадете domain alias, например alias.com и желаете имейлите адресирани до mail@alias.com да се получават в mail@domain.com е необходимо да поставите отметка на Mail.

7. Поставете отметка на Web (4). В случай че не маркирате тази опция, уеб сървъра няма да визуализира съдържание на посетителите на вашия сайт при изписване на вашия Domain alias в браузъра.
Когато се създават Domain alias, зададените в DNS зоната за домейна записи за основния домейн се копират и за alias-а . Това означава, че ако вашия основен домейн е насочен към даден външен мейл сървър, то вашия Domain alias ще се насочи по подразбиране към същия външен мейл сървър.


Редактиране на Паркиран домейн (Domain Alias)

Редакция на опциите за Паркирания домейн може да извършите през "Preferences" (1). Също така може директно да активирате/деактивирате дадена услуга/service, чрез съответния бутон в ляво (2).

От 16.07.2015г. възможността да поръчате и ползвате Windows хостинг при нас е посредством услугата виртуален сървър (VPS). С него получавате Remote Desktop, пълната функционалност на Windows платформата и максимална гъвкавост при ползване на приложенията.

Вижте VPS плановете

Обновена: 16.06.2011

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още