https://help.superhosting.bg/google-mx-records.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Въвеждане на MX записи към Google

Контролен панел cPanel
mail запис, google apps, поща в google, mail in gmail, zoho, zoho mail, gmail, google, google mx, google apps mx

Промяната на MX записи за домейна може да бъде направена от контролния панел cPanel на хостинг акаунта. След като влезете в панела е необходимо да изберете меню "MX записи".

В случай че в cPanel има повече от един домейн (адон, паркиран), от падащото меню изберете домейна, за който ще променяте настройките за мейл услугата.

Имейл маршрутизиране

Избор за отдалечен мейл сървър

От опциите изберете Отдалечен мейл сървър и запишете промяната с бутон Промяна.

От тук можете да променяте организацията за входящата имейл кореспонденция. Локален мейл сървър означава, че имейл кореспонденцията към този домейн се получава на този сървър (сървърът на хостинг акаунта). Опцията за Бекъп мейл сървър не се поддържа за споделен хостинг, използва се за да укаже че този сървър служи като резервен мейл сървър за получаване на имейл кореспонденцията към домейна. Тъй като ще използвате имейл услугата от Google, това означава, че за домейна входящата мейл кореспонденция ще се получава на външен Отдалечен мейл сървър (мейл сървърите на Google).

Добавяне на нов запис

Добавяне на MX запис към GoogleВъведете записите към Google, един по един, във формата Добавяне на нов запис. След като попълните Приоритет и Дестинация, запишете с Add New Record.

info-iconСписък с MX сървърите за Google можете да намерите тук.

Вижте още информация за MX конфигурацията за Google, в документацията тук.

MX записи

Премахване на MX записа, който е създаден по подразбиране

След като въведете новите записи, в раздел MX записи ще ги видите в списък.

Ако в списъка фигурира записът сочещ името на вашия домейн, с приоритет 0, то трябва да го премахнете.

След като записът с приоритет 0 е изтрит, Автоматичното откриване на конфигурацията ще бъде Отдалечено.

За всеки случай, проверете дали е така и ако все още показва Локално  маркирайте Отдалечен мейл сървър и запишете промените.

info-iconВажно: Технологичното време за опресняване на новите MX записи е от 2 до 48 часа.

500px270px
SuperHosting.BG
  Контролен панел cPanel
 • Проверка, статус и особености на кеширането в SuperCache
  В случай че извършвате прецизна настройка на SuperCache, при тестване на опциите му от голяма помощ ще са специалните HTTP статус хедъри, които ще получавате. Системата на SuperCache е настроена... »
 • Опции за напреднали в SuperCache Manager
  Освен основните настройки за кеширане, в SuperCache Manager са налични допълнителни опции - за напреднали. Чрез тези опции можете да направите фина настройка на системата за кеширане. От тук можете... »
 • SuperCache Manager by SuperHosting
  SuperCache Manager е един от наличните супер-инструменти в cPanel, чрез който можете да ускорите неимоверно зареждането на вашите уеб сайтове. SuperCache е уеб ускорител (Web Accelerator), който кешира целия изходен код... »
 • Супер-Инструментите в cPanel
  В контролния панел cPanel се предлагат специалните супер инструменти, разработени от СуперХостинг.БГ, с които ще управлявате по-бързо и лесно съдържанието и уеб сайтовете, разположени в хостинг акаунта. SUPERHOSTING TOOLS В раздел SuperHosting... »
 • Мениджър на потребители в cPanel
  През мениджъра за потребители в cPanel можете да създавате нови потребители, да редактирате съществуващи, да променяте пароли и да задавате права за достъп до FTP и имейл и други. Списък с... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg