Как да кача сайта си на сървъра? (Plesk)

Вариантите за качване на файлове и директории на сървърите на СуперХостинг.БГ са два: чрез FTP (File Transfer Protocol) клиентска програма или през Контролния панел -> Файлов мениджър на вашия хостинг акаунт.

Ако желаете да качите наведнъж множество файлове и да запазите подредбата им в съответните директории, така както са на вашия локален компютър, е най-добре да ползвате FTP клиентска програма.

Едни от най-разпространените такива програми са: SmartFTP, CuteFTP, FileZilla и други. Първите две FTP клиентски програми са платени, а FileZilla е open source, безплатна FTP програма, която може да се свали и инсталира от всеки без заплащане. Последната версия на FileZilla можете да свалите от ТУК, като има възможност за инсталацията да изберете български език.

Как да настроите и ползвате някои от най-разпространените FTP програми, може да видите от секцията FTP.

Как да кача сайта си на сървъра - през контролния панел Plesk и чрез FTP програма

От 16.07.2015г. възможността да поръчате и ползвате Windows хостинг при нас е посредством услугата виртуален сървър (VPS). С него получавате Remote Desktop, пълната функционалност на Windows платформата и максимална гъвкавост при ползване на приложенията.

Вижте VPS плановете

Обновена: 03.06.2010

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още