1. Начало
  2. Уеб приложения
  3. phpBB
  4. Инсталация и активация на reCaptcha код в phpBB

Инсталация и активация на reCaptcha код в phpBB

В phpBB системата има вградени няколко CAPTCHA кодове, които могат да се ползват за защита от Спам регистрации. Стандартните кодове като "Simple image" и "GD image" обаче биват "прескачани" от спам ботовете. Затова препоръчително е активирането на reCaptcha модула, както и добавяне на допълнителен въпрос.

Във версии phpBB 3.0.6 и по-високи, reCaptcha се активира лесно през администрацията. За целта е необходимо да достъпите до администрацията на форума, след което да изберете в таб "General" -> секция "Board configuration" -> "Spambot countermeasures".

Настройки

За да активирате изискването за въвеждане на Captcha код, е необходимо да изберете първата опция: Enable spambot countermeasures for registrations: -> "Enable".

Активиране на изискването за въвеждане на Captcha код

От падащото меню изберете reCaptcha, след което натиснете бутона "Configure".

Избор на reCaptcha

Ще се зареди следния прозорец:

Настройки

За да можете да ползвате reCaptcha е необходимо да създадете ваш акаунт на адрес: www.google.com/recaptcha . След като се регистрирате, е необходимо да попълните името на вашия домейн. Ще ви се генерират 2 кода - Public Key и Private Key. Тези кодове са необходими и трябва да ги въведете в настройките на плъгина във форума. След като ги попълните, натиснете бутона "Submit".

Настройки

Ще видите съобщение, че конфигурацията е обновена. Изберете отново менюто вляво "Spambot countermeasures". В секцията "Installed plugins" в падащото меню изберете reCaptcha. В последната секция най-долу "Submit changes", натиснете бутона "Submit", за да запазите промените.

reCaptcha e успешно инсталиран във форума.

Обновена: 27.03.2012

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още