https://help.superhosting.bg/install-recaptcha-in-phpbb.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Инсталация и активация на reCaptcha код в phpBB

phpBB
captcha, reCaptcha, phpBB, stop spam, спиране на спам в phpBB

В phpBB системата има вградени няколко CAPTCHA кодове, които могат да се ползват за защита от Спам регистрации. Стандартните кодове като "Simple image" и "GD image" обаче биват "прескачани" от спам ботовете. Затова препоръчително е активирането на reCaptcha модула, както и добавяне на допълнителен въпрос.

Във версии phpBB 3.0.6 и по-високи, reCaptcha се активира лесно през администрацията. За целта е необходимо да достъпите до администрацията на форума, след което да изберете в таб "General" -> секция "Board configuration" -> "Spambot countermeasures".

Настройки

За да активирате изискването за въвеждане на Captcha код, е необходимо да изберете първата опция: Enable spambot countermeasures for registrations: -> "Enable".

Активиране на изискването за въвеждане на Captcha код

От падащото меню изберете reCaptcha, след което натиснете бутона "Configure".

Избор на reCaptcha

Ще се зареди следния прозорец:

Настройки

За да можете да ползвате reCaptcha е необходимо да създадете ваш акаунт на адрес: www.google.com/recaptcha . След като се регистрирате, е необходимо да попълните името на вашия домейн. Ще ви се генерират 2 кода - Public Key и Private Key. Тези кодове са необходими и трябва да ги въведете в настройките на плъгина във форума. След като ги попълните, натиснете бутона "Submit".

Настройки

Ще видите съобщение, че конфигурацията е обновена. Изберете отново менюто вляво "Spambot countermeasures". В секцията "Installed plugins" в падащото меню изберете reCaptcha. В последната секция най-долу "Submit changes", натиснете бутона "Submit", за да запазите промените.

reCaptcha e успешно инсталиран във форума.

500px270px
SuperHosting.BG
  phpBB
 • Активиране на Redis в phpBB 3.2.x
  В phpBB 3.2.x може да се активира кеширане с Redis, чрез редакция в два файла на системата: /config.php и /phpbb/cache/driver/redis.php. Бележка: Преди да активирате Redis в phpBB, уверете се, че Redis... »
 • phpBB - Инсталация на форум - бързо и лесно
  Форумът е едно от най-добрите съвременни места в Интернет, където участници от всяка точка на света имат възможността да обсъждат в реално време всичко, което ги интересува, да споделят своето... »
 • Активиране на Memcached в phpBB
  В phpBB може да бъде активирано кеширане чрез Memcached. Преди да бъде активирано ползването на Memcached в phpBB, е необходимо Memcached да бъде активиран в контролния панел cPanel от меню... »
 • phpBB - Добавяне на български език
  Освен стандартно предлагащите се езици при инсталацията на phpBB, има и допълнително създадени, които обаче е необходимо да се свалят от официалния сайт на системата. Ако желаете системата phpBB да се... »
 • Инсталация на phpBB през Softaculous
  Инсталацията на phpBB при всички Linux хостинг планове може да стане изключително лесно, като се ползва Softaculous. Softaculous е допълнителен модул към контролния панел cPanel, който се поддържа при всички... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg