1. Начало
  2. Уеб сайт
  3. Уеб приложения
  4. phpBB
  5. Инсталация и активация на reCaptcha код в phpBB

Инсталация и активация на reCaptcha код в phpBB

В phpBB системата има вградени няколко CAPTCHA кодове, които могат да се ползват за защита от Спам регистрации. Стандартните кодове като „Simple image“ и „GD image“ обаче биват „прескачани“ от спам ботовете. Затова препоръчително е активирането на reCaptcha модула, както и добавяне на допълнителен въпрос.

Във версии phpBB 3.0.6 и по-високи, reCaptcha се активира лесно през администрацията. За целта е необходимо да достъпите до администрацията на форума, след което да изберете в таб „General“ -> секция „Board configuration“ -> „Spambot countermeasures„.

Настройки

За да активирате изискването за въвеждане на Captcha код, е необходимо да изберете първата опция: Enable spambot countermeasures for registrations: -> „Enable“.

Активиране на изискването за въвеждане на Captcha код

От падащото меню изберете reCaptcha, след което натиснете бутона „Configure„.

Избор на reCaptcha

Ще се зареди следния прозорец:

Настройки

За да можете да ползвате reCaptcha е необходимо да създадете ваш акаунт на адрес: www.google.com/recaptcha . След като се регистрирате, е необходимо да попълните името на вашия домейн. Ще ви се генерират 2 кода – Public Key и Private Key. Тези кодове са необходими и трябва да ги въведете в настройките на плъгина във форума. След като ги попълните, натиснете бутона „Submit„.

Настройки

Ще видите съобщение, че конфигурацията е обновена. Изберете отново менюто вляво „Spambot countermeasures„. В секцията „Installed plugins“ в падащото меню изберете reCaptcha. В последната секция най-долу „Submit changes„, натиснете бутона „Submit„, за да запазите промените.

reCaptcha e успешно инсталиран във форума.

Обновена: 17.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още