https://help.superhosting.bg/intl.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

PHP модул - Intl

PHP
intl, intl.so, активация на intl, поддръжка на intl, icu, international components for unicode, internationalization

Intl (Internationalization extension) е модул на PHP, работещ със системната библиотека ICU, за интернационализация и локализация на софтуерни приложения.

ICU (International Components for Unicode) е софтуерен инструмент, чрез който се добавя поддръжка на Уникод и интернационализация в приложенията. Поддържа форматиране на номера, дати, времена, валути, конвертиране между различни символни кодировки и други.

ICU може да се ползва от различни програмни езици, със съответните им разширения, например Intl (PHP), PICU (Perl), ICU4R (Ruby) и други.

info-icon Активирането на PHP модула Intl, в хостинг акаунт с контролен панел cPanel, се извършва през PHP Manager by SuperHosting -> Управление на PHP модули.
info-icon За активиране на Intl чрез php.ini файл, ползвайте: extension=intl.so
info-icon Intl се поддържа на всички сървъри за Linux хостинг при СуперХостинг.БГ.

500px270px
SuperHosting.BG
  PHP
 • Какво е PHP модул (PHP разширение)?
  PHP модулите представляват разширения за PHP, най-често написани на програмния език C. PHP модулите могат да се компилират с PHP, така че да се зареждат статично (като са част от... »
 • Ползване на различен php.ini файл за PHP (cli) през SSH
  При ползване на PHP през команден режим по подразбиране с командата php се стартира PHP CLI бинарния файл, който отговаря на PHP версията инсталирана по подразбиране. За списък с всички опции... »
 • PHP CLI (Command Line Interface)
  PHP има различни интерфейси (SAPI) за взаимодействие със средата, в която работи, и за връзка с външни (за PHP) технологии. Два от интерфейсите са PHP CLI и PHP CGI (FastCGI). От версия... »
 • Какво е CGI, FastCGI?
  CGI (Common Gateway Interface) е уеб технология и протокол, по правилата на който се извършва комуникацията между уеб сървър (HTTP сървър) и други външни приложения (например PHP). CGI разширява възможностите... »
 • Активиране на PHP модул/разширение в хостинг акаунта
  Активиране на PHP модул през PHP Manager by SuperHosting За улеснено активиране и деактивиране на PHP модули в хостинг акаунта може да използвате PHP Manager by SuperHosting, в контролния панел cPanel. При... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg