1. Начало
  2. Shopiko
  3. Управление на параметри за доставка в Shopiko

Управление на параметри за доставка в Shopiko

Ако сте създали методи за доставка във Вашия онлайн магазин и желаете да използвате възможността за определяне на цената за доставка на база теглото или размера на продуктa, е необходимо да зададете тегло или размери.

Можете да добавите тегло и размери към всеки един продукт от каталога. Влизате в продукта, за който желате да добавите информация и в поле „Параметри за доставка“ поставете теглото или размерите за дадения продукт.

Бихте могли да посочите теглото на продуктите и на ниво „Категория“. Този вариант е приложим, когато продуктите от категорията имат сходно тегло или размери.
От меню „Каталог“ > „Продукти“ > на реда на категорията кликнете върху „Редакция“.

Редакция на продукта

В поле „Параметри за доставка“ посочете теглото или размерите, които да важат за всички продукти в категорията.

Параметри за доставка

След извършени промени натиснете върху бутона „Запис“.

Важно! При въвеждане на тегло не е задължително да въвеждате размери на продуктите. Размери се посочват при обемни пратки или продукти.

Друг вариант за посочване на тегло на продуктите е от модула за доставка. От меню „Настройки“ > „Доставка“ имате вариант да зададете в поле „Тегло на продукт по подразбиране“ теглото, което системата ще използва, за да изчисли цената за доставка, ако в продукта или категорията не е въведено тегло.

Задаване тегло на продуктите от модула за доставка

Вижте също: Shopiko – Настройки на цената за доставка

Ако срещнете затруднение, свържете се с нас по чат, имейл или телефон.

Обновена: 16.12.2021

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още