1. Начало
 2. Услуги, поръчки, клиентски профил
 3. Поръчки
 4. Как мога да поръчам хостинг план и домейн?

Как мога да поръчам хостинг план и домейн?

Поръчка на хостинг услуги може да се извърши през сайта superhosting.bg, по телефона, имейл или на място в нашия офис.

Поръчка през сайта superhosting.bg

how-to-order

Трябва да решите кой от предлаганите от СуперХостинг.БГ хостинг планове е най-подходящ за вас и ще отговаря на вашите изисквания в най-голяма степен. Ако не можете да прецените или не сте сигурни в някой от параметрите на хостинг плана, свържете се с нас по телефона или по имейл. Ние с радост ще ви помогнем при избора на най-подходящото хостинг решение.

В случай, че параметрите на избрания от вас хостинг план се окажат недостатъчни за работата на вашите приложения, можете по всяко време да преминете към хостинг план с повече ресурси.

Избор на хостинг

choose a hosting plan

Избор на хостинг план можете да направите от страницата с хостинг услуги на сайта superhosting.bg – сравнителна таблица с хостинг плановете.

След като сте избрали най-подходящия за вашите нужди хостинг план, натиснете бутона „Поръчване“ на избрания план.

Избор и регистрация на домейн

select a domain name

След като сте избрали хостинг план и период, трябва да въведете име на домейн.

Ако все още нямате регистриран домейн, то трябва да решите какво име на домейн бихте искали да регистрирате. Това може да бъде името на вашата фирма, вашето собствено име, името на търговската марка, под която предлагате стоки, услуги и т.н. След като въведете желаното име натиснете бутона „Провери“, за да видите дали избраното от вас име е свободно.

Ако избраното име е свободно, то ще бъде добавено автоматично в поръчката. Към поръчката можете да добавите и допълнителни домейни за регистрация, след като изберете бутона „Добави“, който се намира срещу избрания домейн.

Ако избраното от вас домейн име е вече регистрирано, ще трябва да повторите търсенето с друго име.

За да изберете подходящо домейн име за вашия уеб сайт, вижте 5 + 1 съвета при избор на домейн име | Help.

Ако вече имате регистриран домейн, поставете отметка в полето „Имам регистриран домейн“. В отворилото се допълнително меню изберете дали желаете домейнът да бъде трансфериран при СуперХостинг.БГ или да остане на мястото, където е регистриран. Трансферът на домейн не е обвързан с прехвърлянето на уеб сайт.

Трансфер на домейн

нека се направи трансфер на домейна ми при СуперХостинг.БГ

Ако изберете домейнът да бъде прехвърлен при нас, поставете отметка в полето „Желая трансфер на домейна ми в SuperHosting.BG“. Въведете името на домейна в полето по-долу. Трансферът на домейн е административно прехвърляне на домейна от един регистратор при друг и не е обвързано със зареждането на сайта.

Цената за трансфер на съществуващ домейн е равна на цената на подновяване на домейн от същата област за 12 месеца. При трансфер срокът на регистрация на домейна се увеличава с 12 месеца*. Домейнът запазва пълната си функционалност през времето на неговия трансфер.

Ако не желаете трансфер на домейна, посочете, че желаете домейнът да остане на мястото където е регистриран – „Ще ползвам хостинг без трансфер на домейна ми“.

*Забележка: В зависимост от областта на домейна е възможно да има допълнителни изисквания за трансфер на домейна.

Добавяне на допълнителни услуги

add items

След като сте избрали домейн и период за хостинг, натиснете бутона „Продължи“. Ще се зареди страницата с допълнителните услуги, които СуперХостинг.БГ предлага, някои от тях са:

 • Регистрация на уебсайт в популярни портали и търсачки;
 • Безплатен ваучер за реклама в Google Ads;
 • SSL сертификат.

Натиснете бутона „Добави“ за всяка услуга, която желаете да добавите към поръчката. Натиснете бутона „Продължи“.

🔗 Колкото по-дълъг период за регистрация изберете, толкова по-добри резултати при търсене ще постига вашия уеб сайт | Help

Въвеждане на клиентски данни

На тази страница трябва да въведете своите данни – име, имейл, телефон и т.н. Ако желаете за извършеното плащане да бъде издадена фактура на юридическо лице, поставете отметка пред полето „Да, желая да ми бъде издадена фактура“. Ще се отвори допълнителен прозорец, в който можете да въведете данните за фактурата. Всички полета, отбелязани с червени точки, са задължителни.

Преглед на поръчката и въвеждане на промо код

На тази стъпка ще имате възможност да видите всички добавени в поръчката услуги, както и сумата, която трябва да заплатите. Ако разполагате с ПРОМО код, можете да го въведете в полето „ПРОМО код за отстъпка“. След въвеждането на кода, сумата по поръчката ще бъде преизчислена в зависимост от процента отстъпка, която дава промо кодът.

На тази стъпка ще можете да промените и периода за ползване на услугите, например да регистрирате домейна за две години вместо за една.

Начин на плащане

Можете да изберете и начина, по който ще заплатите поръчката.

Някои от възможните начини за заплащане са:

 • кредитна карта;
 • Транскарт;
 • банков превод;
 • ePay;
 • EasyPay;
 • b-Pay.

След като сте избрали начина на плащане, е необходимо да се запознаете с „Общите условия“ за предоставяните от СуперХостинг.БГ услуги и да поставите отметка в полето „Прочетох общите условия за ползване на услугите, предоставяни от СуперХостинг.БГ и съм съгласен с тях“. Натиснете бутона „Изпрати поръчката“. С това процедурата по вашата онлайн поръчка приключва.

На посочения в поръчката имейл адрес ще получите писмо с данните за поръчката и данни за достъп до клиентския ви профил. В зависимост от избрания начин на плащане може да получите и проформа фактура за извършване на плащането. Моля, проверете имейл адреса, който сте въвели в поръчката, за да се убедите, че информацията в поръчката е коректно попълнена. Проверка на данните в поръчката можете да извършите и през клиентския ви профил.

Избраните в поръчката услуги ще бъдат активирани до 15 минути след като се получи потвърждение за извършено плащане и на имейла ще ви бъде изпратена подробна информация, свързана с ползването на услугите.

Посочените цени в сайта на СуперХостинг.БГ са крайни с включен ДДС и към тях не се начисляват никакви допълнителни данъци и такси.

Обновена: 02.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още