1. Начало
  2. Услуги, поръчки, клиентски профил
  3. Поръчки
  4. Как мога да поръчам хостинг и домейн?

Как мога да поръчам хостинг и домейн?

Поръчка на хостинг услуги може да се извърши през сайта superhosting.bg, по телефона, имейл или на място в нашия офис.

Поръчка през сайта superhosting.bg

Уеб адресът на СуперХостинг.БГ изписан в адресната лента на браузъра

Трябва да решите кой от предлаганите от СуперХостинг.БГ хостинг планове е най-подходящ за вас и ще отговаря на вашите изисквания в най-голяма степен.

Разгледайте хостинг плановете за уеб хостинг или WordPress хостинг (при тази хостинг услуга ще имате инсталиран WordPress сайт в хостинг акаунта).

Ако не можете да прецените или не сте сигурни в някой от параметрите на хостинг плана, свържете се с нас по чат, телефон или по имейл. Ние с радост ще ви помогнем при избора на най-подходящото хостинг решение.

В случай че параметрите на избрания от вас хостинг план се окажат недостатъчни за работата на вашите приложения, можете по всяко време да преминете към хостинг план с повече ресурси.

Избор на хостинг

Бутонът Поръчай в кутийката на избрания хостинг план

Избор на хостинг план можете да направите от страниците с хостинг услуги на сайта superhosting.bg – уеб хостинг или WordPress хостинг.

След като сте избрали най-подходящия за вашите нужди хостинг план, натиснете бутона „Поръчай“ на избрания план.

Последвайте стъпките от поръчката. Ако имате вече профил, въведете данните си за достъп. Ако нямате, попълнете данни за регистрация на нов профил.

Продължете с поръчката.

Избор и регистрация на домейн

Въвеждане на домейн име в полето Ще регистрирам нов домейн

След като сте избрали хостинг план и период, трябва да въведете име на домейн.

Ако все още нямате регистриран домейн, то трябва да решите какво име на домейн бихте искали да регистрирате. Това може да бъде името на вашата фирма, вашето собствено име, името на търговската марка, под която предлагате стоки, услуги и т.н.

След като въведете желаното име натиснете бутона „Продължи с поръчката“, за да видите дали избраното от вас име е свободно.

Ако избраното име е свободно, то ще бъде добавено автоматично в поръчката.

Избор на допълнителни домейни към поръчката

Към поръчката можете да добавите и допълнителни домейни за регистрация, като поставите отметка пред избрания домейн.

Ако избраното от вас домейн име е вече регистрирано, ще трябва да повторите търсенето с друго име.

За да изберете подходящо домейн име за вашия уеб сайт, вижте 5 + 1 съвета при избор на домейн име | Help.

Ако вече имате регистриран домейн, поставете отметка в полето „Имам домейн“. В отворилото се допълнително меню изберете дали желаете домейнът да бъде трансфериран при СуперХостинг.БГ или да остане на мястото, където е регистриран. Трансферът на домейн не е обвързан с прехвърлянето на уеб сайт.

Трансфер на домейн

Попълване на домейн името, което вече е регистрирано в друга компания

Ако изберете домейнът да бъде прехвърлен при нас, поставете отметка на опцията „Трансфер и подновяване за 12 месеца“.

Въведете името на домейна в полето по-долу.

Трансферът на домейн е административно прехвърляне на домейна от един регистратор при друг и не е обвързано със зареждането на сайта.

Цената за трансфер на съществуващ домейн е равна на цената на подновяване на домейн от същата област за 12 месеца. При трансфер срокът на регистрация на домейна се увеличава с 12 месеца*. Домейнът запазва пълната си функционалност през времето на неговия трансфер.

Ако не желаете трансфер на домейна, махнете отметката на опцията „Трансфер и подновяване за 12 месеца“.

*Бележка: В зависимост от областта на домейна е възможно да има допълнителни изисквания за трансфер на домейна.

Добавяне на допълнителни услуги

Кутийки с допълнителни услуги

След като сте избрали домейн, натиснете бутона „Продължи с поръчката“. Ще се зареди страницата с допълнителните услуги, които СуперХостинг.БГ предлага, някои от тях са:

Натиснете бутона „Добави към поръчката“ за всяка услуга, която желаете.

Преглед на поръчката и въвеждане на промо код

На тази стъпка ще имате възможност да видите всички добавени в поръчката услуги, както и сумата, която трябва да заплатите.

Ако разполагате с ПРОМО код, можете да го въведете в полето „Промоционален код“. След въвеждането на кода, сумата по поръчката ще бъде преизчислена в зависимост от процента отстъпка, която дава промо кодът.

На тази стъпка ще можете да промените и периода за ползване на услугите, например да регистрирате домейна за две години вместо за една.

Начин на плащане

Изберете и начина, по който ще заплатите поръчката.

Някои от възможните начини за заплащане са:

  • кредитна карта;
  • Транскарт;
  • банков превод;
  • ePay;
  • EasyPay;
  • b-Pay.

След като сте избрали начина на плащане, е необходимо да се запознаете с „Общите условия“ за предоставяните от СуперХостинг.БГ услуги и да поставите отметка в полето „Съгласен съм с общите условия за ползване на услугите“. Натиснете бутона „Плащане на поръчката“. С това процедурата по вашата онлайн поръчка приключва.

На посочения в поръчката имейл адрес ще получите писмо с данните за поръчката и данни за достъп до клиентския ви профил. В зависимост от избрания начин на плащане може да получите и проформа фактура за извършване на плащането.

Проверете имейл адреса, който сте въвели в поръчката, за да се убедите, че информацията в поръчката е коректно попълнена. Проверка на данните в поръчката можете да извършите и през клиентския ви профил.

Избраните в поръчката услуги ще бъдат активирани до 15 минути, след като се получи потвърждение за извършено плащане и на имейла ще ви бъде изпратена подробна информация, свързана с ползването на услугите.

Посочените цени в сайта на СуперХостинг.БГ са крайни с включен ДДС и към тях не се начисляват никакви допълнителни данъци и такси.

Обновена: 31.03.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още