https://help.superhosting.bg/permissions.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Права на директории и файлове (Plesk)

Контролен панел Plesk
права, файлове, директории, permissions, files, dir

Чрез контролния панел Plesk -> File Manager могат да се променят правата на директориите и файловете в хостинг акаунта.

За промяна на правата на директория и/или файл, влезте в контролния панел Plesk и изберете File Manager:

Изберете иконката с катинарче от дясно на съответната директория/файл:

Някои приложения/системи може да имат определени изисквания относно правата за дадена директория или файл. Може да е необходимо да зададете следните настройки:

Plesk IIS User (IUSR_pleskname) - Full Control
Plesk IIS WP User (ABCD_12(pleskname)) - Full Control

Редакция на правата (през Файловия мениджър) може да се прави за всички директории, освен някои системни - httpdocs, anon_ftp, cgi-bin, error_docs, httpsdocs, private, statistics, subdomains и други.

При опит за редакция, на някоя от тези системни директории се получава следното съобщение:

За промяна на права на системна директория е нужно да изберете във "Virtual Directories" -> "Directory Properties" и да редактирате отметките срещу "Write permission", "Script source access" и "Directory browsing".

От 16.07.2015г. възможността да поръчате и ползвате Windows хостинг при нас е посредством услугата виртуален сървър (VPS). С него получавате Remote Desktop, пълната функционалност на Windows платформата и максимална гъвкавост при ползване на приложенията.

Вижте VPS плановете

500px270px
SuperHosting.BG
  Контролен панел Plesk
 • Промяна (reset) на парола за хостинг акаунт
  При активиране на хостинг акаунт, на имейл адреса зададен в поръчката, се изпраща имейл с пълни данни за управление на хостинг услугите. В случай че сте променили паролата за хостинг акаунт... »
 • Как да създам и ползвам MySQL/MSSQL база данни в моя хостинг акаунт?
  За да ползвате MySQL и/или MSSQL бази данни във вашия хостинг акаунт, е необходимо: Да създадете база данни Да създадете потребител за базата данни Да зададете коректните данни, за връзка... »
 • Как да проверя пощата си чрез уеб мейл (Plesk) ?
  В случай че ползвате хостинг услуга с контролен панел cPanel, моля погледнете следната статия Как да проверя пощата си чрез уеб мейл? За да проверите пощата си чрез Webmail, без да... »
 • Контролен панел Plesk
  Контролният панел Plesk е уеб базирано приложение, чрез което потребителят лесно управлява различните параметри на своя хостинг акаунт. Чрез него се създават пощенски кутии, бази данни, поддомейни (поддомейни), upload/качване на файлове,... »
 • Добавяне / редактиране / премахване на домейн през контролния панел Plesk
  През контролния панел Plesk можете да добавяте, пренасочвате и редактирате вашите домейни. Можете да добавяте Аddon домейн или пренасочване, като просто създадете/добавите домейн в Plesk панела и изберете желаната опция за... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg