https://help.superhosting.bg/redis-manager-website-speed-up.html
 • bg
 • en

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Redis Manager by SuperHosting

Контролен панел cPanel
redis, redis manager, redis cache, redis db, redis кеш, redis ускоряване

Redis мениджър в cPanelRedis се поддържа при хостинг планове СуперПро и СуперХостинг. За да ползвате Redis, е необходимо да го активирате от контролния панел cPanel.

Активиране на Redis в cPanel

След като влезете в контролния панел cPanel, изберете меню "Redis Manager by SuperHosting".

Активиране на Redis през cPanelИзберете колко памет, от общата за хостинг акаунта, да бъде резервирана за ползване от Redis. Натиснете бутон "Запиши и Активирай".

Всички направени промени влизат в сила до 5 минути от тяхното записване. След активиране ще видите информация за хост и порт на Redis сървъра.

info-iconВажно: Портът за Redis сървъра е различен за всеки хостинг акаунт. След активиране ще бъде изписан портът, който е необходимо да ползвате.

Redis е активиранВ настройките на уеб приложението за име на хост трябва да се зададе 127.0.0.1.

info-iconБележка: След активиране през cPanel, Redis е необходимо да бъде активиран и в уеб приложението (сайта).

Имайте предвид, че ако Redis бъде деактивиран и след това активиран отново, портът ще се промени. Това означава, че в настройките на приложението също ще е необходимо да се актуализира.

info-iconВ случай че, след активиране на Redis, опцията за кеширане с Redis в сайта не е активна, проверете и активирайте PHP модула redis през cPanel -> PHP Manager.

Проверка на Redis кеша с redis-cli

За проверка в реално време, дали Redis кеширането функционира, може да се ползва конзолния инструмент redis-cli.

След като Redis е стартиран през Redis Manager, логнете се през SSH в хостинг акаунта. Предварително трябва да знаете на кой порт е стартиран Redis сървъра. След това в конзолата изпишете командата:

redis-cli -p 6379
6379 - заменете с порта за Redis;

Мониторинг на Redis

Активирайте мониторинга на действията в Redis с команда:

MONITOR

След това презаредете сайта и погледнете в конзолата.

Запис и четене на данни от Redis

Когато записът започва със SET, това означава че се записват данни в Redis кеша. Когато започва с GET, означава че се взимат данни от кеша. При достъпване на сайта, най-често ще се виждат този вид записи.

Ключовете в Redis може да съдържат пет различни типа данни, поради това можете да видите в конзолата различни команди.

Например, ако данните са обикновени низове, тогава в мониторинга ще се видят командите GET и SET. За другите типове може да видите например list: LSET, LPUSH, set: SADD, SMEMBERS, hash: HSET, HMSET, HGETALL и други.

500px270px
SuperHosting.BG
  Контролен панел cPanel
 • Проверка, статус и особености на кеширането в SuperCache
  В случай че извършвате прецизна настройка на SuperCache, при тестване на опциите му от голяма помощ ще са специалните HTTP статус хедъри, които ще получавате. Системата на SuperCache е настроена... »
 • Опции за напреднали в SuperCache Manager
  Освен основните настройки за кеширане, в SuperCache Manager са налични допълнителни опции - за напреднали. Чрез тези опции можете да направите фина настройка на системата за кеширане. От тук можете... »
 • SuperCache Manager by SuperHosting
  SuperCache Manager е един от наличните супер-инструменти в cPanel, чрез който можете да ускорите неимоверно зареждането на вашите уеб сайтове. SuperCache е уеб ускорител (Web Accelerator), който кешира целия изходен код... »
 • Супер-Инструментите в cPanel
  В контролния панел cPanel се предлагат специалните супер инструменти, разработени от СуперХостинг.БГ, с които ще управлявате по-бързо и лесно съдържанието и уеб сайтовете, разположени в хостинг акаунта. SUPERHOSTING TOOLS В раздел SuperHosting... »
 • Мениджър на потребители в cPanel
  През мениджъра за потребители в cPanel можете да създавате нови потребители, да редактирате съществуващи, да променяте пароли и да задавате права за достъп до FTP и имейл и други. Списък с... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg