https://help.superhosting.bg/redis-manager-website-speed-up.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Redis Manager by SuperHosting (SuperHosting Tools)

Контролен панел cPanel
redis, redis manager, redis cache, redis db, redis кеш, redis ускоряване

Redis мениджър в cPanelRedis се поддържа при хостинг планове СуперПро и СуперХостинг. За да ползвате Redis, е необходимо да го активирате от контролния панел cPanel.

Активиране на Redis в cPanel

След като влезете в контролния панел cPanel, изберете меню "Redis Manager by SuperHosting".

Активиране на Redis през cPanelИзберете колко памет, от общата за хостинг акаунта, да бъде резервирана за ползване от Redis. Натиснете бутон "Запиши и Активирай".

Всички направени промени влизат в сила до 5 минути от тяхното записване. След активиране ще видите информация за хост и порт на Redis сървъра.

info-iconВажно: Портът за Redis сървъра е различен за всеки хостинг акаунт. След активиране ще бъде изписан портът, който е необходимо да ползвате.

Redis е активиранВ настройките на уеб приложението за име на хост трябва да се зададе 127.0.0.1.

info-iconБележка: След активиране през cPanel, Redis е необходимо да бъде активиран и в уеб приложението (сайта).

Имайте предвид, че ако Redis бъде деактивиран и след това активиран отново, портът ще се промени. Това означава, че в настройките на приложението също ще е необходимо да се актуализира.

info-iconВ случай че, след активиране на Redis, опцията за кеширане с Redis в сайта не е активна, проверете и активирайте PHP модула redis през cPanel » PHP Manager.

За да може Redis да се използва от PHP сайтовете, трябва между тях да има преводач. В случая това е PHP модулът redis. Този PHP модул също е нужно да се активира в хостинг акаунта - през PHP Manager by SuperHosting » Управление на PHP модули.

В най-известните CMS системи (WordPress, Joomla!) е налична вградена функционалност за използване на този PHP модул, чрез който става възможно и използването Redis услугата/базата данни.

Ако сайтът не е някоя от тези CMS системи, тогава разработчикът, който го е създал, трябва да извърши имплементацията на възможност сайтът да работи с PHP библиотеката redis и кеширащата технология Redis.

Проверка на Redis кеша с redis-cli

За проверка в реално време, дали Redis кеширането функционира, може да се ползва конзолния инструмент redis-cli.

След като Redis е стартиран през Redis Manager, логнете се през SSH в хостинг акаунта. Предварително трябва да знаете на кой порт е стартиран Redis сървъра. След това в конзолата изпишете командата:

redis-cli -p 6379
6379 - заменете с порта за Redis;

Мониторинг на Redis

Активирайте мониторинга на действията в Redis с команда:

MONITOR

След това презаредете сайта и погледнете в конзолата.

Запис и четене на данни от Redis

Когато записът започва със SET, това означава че се записват данни в Redis кеша. Когато започва с GET, означава че се взимат данни от кеша. При достъпване на сайта, най-често ще се виждат този вид записи.

Ключовете в Redis може да съдържат пет различни типа данни, поради това можете да видите в конзолата различни команди.

Например, ако данните са обикновени низове, тогава в мониторинга ще се видят командите GET и SET. За другите типове може да видите например list: LSET, LPUSH, set: SADD, SMEMBERS, hash: HSET, HMSET, HGETALL и други.

500px270px
SuperHosting.BG
Уведоми ме при
Иван Василев
Гост
Иван Василев

Здравейте,
след активиране през cPanel на Redis ,как да бъде активиран и в сайт, който не е от смс система…
Поздрави
Иван Василев

Гост
Гост
Гост

Здравейте,
Днес имахме проблем с Redis кеша на PHPBB 3.2.2. В момента сменихме кеш модула на форума на file и си работи без проблем. За проба, активирахме Redis на тестов форум и отново дава грешка.
Дали е правен някакъв ъпгрейд на Redis модула последните дни?
Благодаря.

All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg