https://help.superhosting.bg/repair-optimize-db.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Как да поправя/оптимизирам база данни?

MySQL
поправка, оптимизация, база данни, check, repair, database

Понякога MySQL базите данни работят много по-бавно, отколкото би трябвало, или се появяват грешки. В такъв случай е добре да се поправи и оптимизира базата данни, като това може да бъде направено бързо и лесно посредством phpMyAdmin. Ето и необходимите стъпки:

Забележка: Винаги е добре да се направи резервно копие на базата данни, преди да се правят някакви промени по нея.

1. Влезте в своя контролен панел (cPanel).
2. Изберете меню "phpMyAdmin".
3. След като влезете в phpMyAdmin от ляво ще видите списъка със създадените бази данни. Изберете тази, която искате да поправите / оптимизирате.
4. След като изберете базата данни всички таблици ще се заредят в дясната страна. Най-отдолу на този списък, има линк "Check all",  с който можете да маркирате всички таблици.
5. От падащото меню изберете "Optimize table/ Repair table".
6. Ще се зареди страница със списък на всички таблици със статус "ОК" за всяка една.

Много MySQL грешки могат да бъдат коригирани посредством оптимизиране и поправка на базата данни. По този начин базата данни се поддържа в добро състояние.

500px270px
SuperHosting.BG
  MySQL
 • MySQL - Импорт на данни от текстов файл, с SQL заявка
  В случай че е необходимо да направите импорт на данни от текстов файл (.txt, .csv...), в таблица в базата данни, ще е необходимо да ползвате LOAD DATA LOCAL INFILE, вместо... »
 • Какво е INFORMATION_SCHEMA?
  INFORMATION_SCHEMA е виртуална информационна база данни състояща се от виртуални таблици (Views). Информацията се представя в табличен вид, но тази виртуална база данни не съдържа реални таблици. Въпреки това информацията... »
 • Отдалечен достъп до база данни през ODBC
  Преди да е възможно да се извърши свързването през ODBC драйвър с MySQL сървъра е необходимо да се активира отдалечения достъп до базите данни в хостинг акаунта. За връзка с MySQL... »
 • Поддръжка на MySQLi
  Разширението MySQLi (MySQL Improved) представлява драйвер за MySQL. Използва се при скриптове на PHP за връзка към MySQL бази данни. MySQLi е подобрена версия на по-стария PHP MySQL драйвер. MySQLi има... »
 • Импорт на база данни със Stored Procedure
  При импорт на база данни, ако базата съдържа една или повече сторнати процедури (stored procedure), е възможно да се появи съобщение You need Super Privileges for this operation Причината за появата на... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg