1. Начало
  2. Shopiko
  3. Как да създадем Facebook магазин от продуктовия каталог на онлайн магазина?

Как да създадем Facebook магазин от продуктовия каталог на онлайн магазина?

Facebook магазин“ е приложение за Facebook, което позволява да покажете продуктите от вашия онлайн магазин във Facebook страницата си. Така вашите фенове могат да пазаруват директно от Facebook, както и да харесват и препоръчват вашите продукти.

За да ползвате приложението, ще е необходимо да разполагате с фирмена страница във Facebook. Ако все още нямате такава, може да си създадете през следния адрес: https://www.facebook.com/pages/creation

Важно: Необходимо е страницата ви във Facebook да има минимум 2000 харесвания (фенове), за да може да се създаде Facebook магазин към нея.

Ако вече имате фирмена Facebook страница влезте в администрацията на онлайн магазина, кликнете на Настройки -> Социални мрежи и използвайте „Създаване на Facebook магазин„:

Създаване на магазин във Facebook

Изберете на коя страница желаете да бъде интегриран онлайн магазина и завършете като попълните необходимите данни.

След като процеса по активиране на приложението във Facebook завърши, ще можете да видите вашия онлайн магазин на Facebook страницата ви:

Вашият онлайн магазин е интегриран в страницата Ви във Facebook

Важно! Социалните приставки и Facebook магазина могат да се интегрират единствено с бизнес страници, но не и с лични профили.

Приложението „Facebook магазин“ се предлага при Shopiko планове МагазинБизнес и МагазинПро.

Изтриване на Facebook магазина

За да премахнете онлайн магазина от Facebook страницата, необходимо е да извършите две неща – деактивиране на „Facebook магазин“ в онлайн магазина и премахване на приложението „Магазин“ от Facebook страницата.

1. Деактивиране на „Facebook магазин“ в настройките на онлайн магазина

В онлайн магазина в Настройки -> Социални мрежи, деактивирайте опцията Активен Facebook магазин и запишете промените с бутона Запис.

2. Деактивиране на приложението „Магазин“ в настройките на Facebook страницата

За да деактивирате приложението от страницата ви във Facebook кликнете на (1) Settings, след това на Edit Page (2).

Настройки на страницата във Facebook

Надолу в страницата, в списъка с табове, кликнете на Settings вдясно от Магазин.

Деактивиране на таба Магазин във Facebook

За опцията „Show Магазин tab“ изберете OFF (3). Отдолу под линка в опцията „Share Магазин tab„, кликнете на Edit Settings (4) и за Tab: Added кликнете на (remove) (5), запишете промените.

Премахване на таба Магазин от страницата

Ако искате да промените Facebook страницата, на която ще се показва онлайн магазина, първо трябва да извършите описаните по-горе действия. След това се разлогвате от акаунта ви във Facebook. Активирате „Facebook магазин“ наново през администрацията на онлайн магазина Настройки -> Социални мрежи и „Създаване на Facebook магазин„. Въвеждате в полето „Линк към страницата ви във Facebook“ URL адреса на новата Facebook страница и записвате промените със Запис.

Обновена: 08.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още