https://help.superhosting.bg/shopiko-facebook-shop-on-page.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Shopiko - Създаване на интегриран Facebook магазин

Shopiko
shopiko facebook магазин, shopiko интегриран магазин във facebook, shopiko магазин във facebook

"Facebook магазин" е приложение за Facebook, което позволява да покажете продуктите от вашия онлайн магазин във Facebook страницата си. Така вашите фенове могат да пазаруват директно от Facebook, както и да харесват и препоръчват вашите продукти.

За да ползвате приложението, ще е необходимо да разполагате с фирмена страница във Facebook. Ако все още нямате такава, може да си създадете през следния адрес: http://www.facebook.com/pages/create.php

Ако вече имате фирмена Facebook страница влезте в администрацията на онлайн магазина, кликнете на Настройки -> Социални мрежи и използвайте "Създаване на Facebook магазин":

Създаване на магазин във Facebook

Изберете на коя страница желаете да бъде интегриран онлайн магазина и завършете като попълните необходимите данни.

След като процеса по активиране на приложението във Facebook завърши, ще можете да видите вашия онлайн магазин на Facebook страницата ви:

Вашият онлайн магазин е интегриран в страницата Ви във Facebook

Важно! Социалните приставки и Facebook магазина могат да се интегрират единствено с бизнес страници, но не и с лични профили.

Приложението "Facebook магазин" се предлага при Shopiko планове МагазинБизнес и МагазинПро.

Визуални настройки на Facebook магазина

Визуалните настройки на Facebook магазина се извършват през администрацията на вашия онлайн магазин -> Настройки -> Социални мрежи -> визуални настройки на Facebook магазина:

Визуални настройки на Facebook магазина

(!) Статусът на Facebook магазина можете да проверите в горния десен ъгъл в настройките.

Прикачване на лого във Facebook магазина

Логото, което ще се показва във Facebook магазина, е това, което е качено в онлайн магазина Настройки -> Дизайн.

За логото във Facebook магазина се изисква определен размер - 140px x 140px и ако вашето лого е с по-голям размер то ще бъде смалено, за да се побере в тези размери.

Препоръчително е, за оптимален резултат, да качите ново лого с точните размери, което ще се ползва от Facebook магазина. За да качите лого кликнете на Добави лого:

Добавяне на лого за Facebook магазина

След като качите новото лого промените ще се отразят веднага и ще можете да го видите на Facebook страницата:

Лого за Facebook магазина

Прикачване на банер във Facebook магазина

Както за логото, така и за банера във Facebook магазина има препоръчителни размери - 810px x 218px. За да качите банер кликнете на "редакция на банер":

Качване на банер за Facebook магазина

След качването на банера промените ще се отразят веднага и ще можете да видите изображението във Facebook магазина.

Изтриване на Facebook магазина

За да премахнете онлайн магазина от Facebook страницата, необходимо е да извършите две неща - деактивиране на "Facebook магазин" в онлайн магазина и премахване на приложението "Магазин" от Facebook страницата.

1. Деактивиране на "Facebook магазин" в настройките на онлайн магазина

В онлайн магазина в Настройки -> Социални мрежи, деактивирайте опцията Активен Facebook магазин и запишете промените с бутона Запис.

2. Деактивиране на приложението "Магазин" в настройките на Facebook страницата

За да деактивирате приложението от страницата ви във Facebook кликнете на (1) Settings, след това на Edit Page (2).

Настройки на страницата във Facebook

Надолу в страницата, в списъка с табове, кликнете на Settings вдясно от Магазин.

Деактивиране на таба Магазин във Facebook

За опцията "Show Магазин tab" изберете OFF (3). Отдолу под линка в опцията "Share Магазин tab", кликнете на Edit Settings (4) и за Tab: Added кликнете на (remove) (5), запишете промените.

Премахване на таба Магазин от страницата

Ако искате да промените Facebook страницата, на която ще се показва онлайн магазина, първо трябва да извършите описаните по-горе действия. След това се разлогвате от акаунта ви във Facebook. Активирате "Facebook магазин" наново през администрацията на онлайн магазина Настройки -> Социални мрежи и "Създаване на Facebook магазин". Въвеждате в полето "Линк към страницата ви във Facebook" URL адреса на новата Facebook страница и записвате промените със Запис.

500px270px
SuperHosting.BG
  Shopiko
 • Shopiko - Настройки на продуктовия каталог
  Настройките на каталога с продукти са свързани с показването и подреждането на продуктите в онлайн магазина. За да промените настройките, влезте в администрацията - Каталог -> Настройки. Подреждане на продуктите От тук... »
 • Shopiko - Модул за връзка с Rapido (куриерски услуги)
  С допълнението "Rapido товарителница"? във вашия онлайн магазин ще можете да ползвате услугите на куриерска компания Rapido. Чрез този модул ще имате връзка със системата на спедитора, което позволява изчисляване на... »
 • Shopiko - Създаване на поръчка през администрацията на онлайн магазина
  Стандартно вашите клиенти могат да правят поръчки директно през онлайн магазина, като избират продукти и попълват онлайн форма. За още по-голямо удобство на вашите клиенти, можете да добавите и възможност за поръчка... »
 • Shopiko - Ваучери (Маркетинг)
  С функционалността Ваучери във вашия онлайн магазин Shopiko можете да създадете ваучери, които да използвате за привличане на нови или за награда на настоящите ви клиенти. Ваучерите може да са еднократни,... »
 • Безплатен SSL сертификат в Shopiko - Let’s Encrypt
  В услугата за създаване на онлайн магазини Shopiko, можете да инсталирате безплатен SSL сертификат. В меню Настройки -> Сигурност можете да инсталирате вашия сертификат за сигурност Let’s Encrypt, само с един... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg