https://help.superhosting.bg/simple-dns-editor.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Опростен DNS редактор в cPanel

Контролен панел cPanel
dns зона, dns zone, DNS редактор, DNS editor, simple dns editor

Опростен редактор на DNS зонатаЗа управлението на DNS зоната в cPanel може да се ползват два инструмента - "Опростен DNS редактор" и "Разширен DNS редактор".

В опростения DNS редактор могат да се създават и изтриват DNS записи от вида - А запис и CNAME запис.

В Разширения DNS редактор може да се редактират вече създадените записи и да се добавят нови от тип А запис, AAAA запис, CNAME запис, SRV запис, TXT/SPF запис.

За да може да се ползва DNS редакторът в cPanel, трябва за домейнa да са зададени нейм сървърите, които отговарят за хостинг акаунта (nsxx.superhosting.bg и nsxx.superhosting.bg).

Кои са нейм сървърите за даден хостинг акаунт може да се разбере в клиентския профил -> Хостинг акаунти - в дясно от името на хостинг акаунта кликвате на "Детайли". Ще видите записи NS запис 1 и NS запис 2.

Когато за домейн са зададени нейм сървърите за хостинг акаунта, в който е добавен, то DNS зоната на този домейн може да се редактира от контролния панел cPanel.

Добавяне на A запис

Добавяне на А записКогато е необходимо даден домейн или поддомейн да бъде насочен към определен сървър, най-често се ползва насочване към IP адрес.

А запис е съкращение от "Address" и се задава във вид на IP адрес, към който да сочи даден домейн.

А записът е основен (най-важен) DNS запис, тъй като свързва IP адреса с домейн името на сайта.

За добавянето на А запис, в полето "Име" се въвежда хост (например поддомейн) и в полето "Адрес" се въвежда съответния IP адрес.  Запишете с "Добавяне на А запис".

Добавяне на CNAME запис

Добавяне на CNAME запис в cPanelCNAME запис е съкращение от "Canonical Name" и се използва, когато трябва да насочите един или няколко поддомейна към даден домейн или към друг поддомейн.

Адресът, към който правите насочването, се нарича още каноничен (реален) адрес.

CNAME записите се наричат още  "псевдоними" (alias). Те подсказват дадена функция на адреса (например mail, ftp и други) или чрез тях се съкращава някакъв дълъг уеб адрес.

За добавянето на CNAME запис, в полето "Име" се въвежда поддомейн и в полето "CNAME" се въвежда съответния домейн/поддомейн. Завършете с "Добавяне на CNAME запис".

Текущи записи

Текущи DNS записи

Съществуващите вече записи можете да видите, в списък, в раздел "Текущи записи".

В Опростения DNS редактор е възможно единствено изтриването на даден DNS запис.

Редакция на DNS записите може да се извърши през Разширен DNS редактор.

500px270px
SuperHosting.BG
  Контролен панел cPanel
 • Проверка, статус и особености на кеширането в SuperCache
  В случай че извършвате прецизна настройка на SuperCache, при тестване на опциите му от голяма помощ ще са специалните HTTP статус хедъри, които ще получавате. Системата на SuperCache е настроена... »
 • Опции за напреднали в SuperCache Manager
  Освен основните настройки за кеширане, в SuperCache Manager са налични допълнителни опции - за напреднали. Чрез тези опции можете да направите фина настройка на системата за кеширане. От тук можете... »
 • SuperCache Manager by SuperHosting
  SuperCache Manager е един от наличните супер-инструменти в cPanel, чрез който можете да ускорите неимоверно зареждането на вашите уеб сайтове. SuperCache е уеб ускорител (Web Accelerator), който кешира целия изходен код... »
 • Супер-Инструментите в cPanel
  В контролния панел cPanel се предлагат специалните супер инструменти, разработени от СуперХостинг.БГ, с които ще управлявате по-бързо и лесно съдържанието и уеб сайтовете, разположени в хостинг акаунта. SUPERHOSTING TOOLS В раздел SuperHosting... »
 • Мениджър на потребители в cPanel
  През мениджъра за потребители в cPanel можете да създавате нови потребители, да редактирате съществуващи, да променяте пароли и да задавате права за достъп до FTP и имейл и други. Списък с... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg