https://help.superhosting.bg/simple-dns-editor.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Опростен DNS редактор в cPanel

Контролен панел cPanel
dns зона, dns zone, DNS редактор, DNS editor, simple dns editor

Опростен редактор на DNS зонатаЗа управлението на DNS зоната в cPanel може да се ползват два инструмента - "Опростен DNS редактор" и "Разширен DNS редактор".

В опростения DNS редактор могат да се създават и изтриват DNS записи от вида - А запис и CNAME запис.

В Разширения DNS редактор може да се редактират вече създадените записи и да се добавят нови от тип А запис, AAAA запис, CNAME запис, SRV запис, TXT/SPF запис.

За да може да се ползва DNS редакторът в cPanel, трябва за домейнa да са зададени нейм сървърите, които отговарят за хостинг акаунта (nsxy.superhosting.bg и nsxz.superhosting.bg).

Кои са нейм сървърите за даден хостинг акаунт може да се разбере в клиентския профил -> Хостинг акаунти - в дясно от името на хостинг акаунта кликвате на "Детайли". Ще видите записи NS запис 1 и NS запис 2.

Когато за домейн са зададени нейм сървърите за хостинг акаунта, в който е добавен, то DNS зоната на този домейн може да се редактира от контролния панел cPanel.

Добавяне на A запис

Добавяне на А записКогато е необходимо даден домейн или поддомейн да бъде насочен към определен сървър, най-често се ползва насочване към IP адрес.

А запис е съкращение от "Address" и се задава във вид на IP адрес, към който да сочи даден домейн.

А записът е основен (най-важен) DNS запис, тъй като свързва IP адреса с домейн името на сайта.

За добавянето на А запис, в полето "Име" се въвежда хост (например поддомейн) и в полето "Адрес" се въвежда съответния IP адрес.  Запишете с "Добавяне на А запис".

Добавяне на CNAME запис

Добавяне на CNAME запис в cPanelCNAME запис е съкращение от "Canonical Name" и се използва, когато трябва да насочите един или няколко поддомейна към даден домейн или към друг поддомейн.

Адресът, към който правите насочването, се нарича още каноничен (реален) адрес.

CNAME записите се наричат още  "псевдоними" (alias). Те подсказват дадена функция на адреса (например mail, ftp и други) или чрез тях се съкращава някакъв дълъг уеб адрес.

За добавянето на CNAME запис, в полето "Име" се въвежда поддомейн и в полето "CNAME" се въвежда съответния домейн/поддомейн. Завършете с "Добавяне на CNAME запис".

Текущи записи

Текущи DNS записи

Съществуващите вече записи можете да видите, в списък, в раздел "Текущи записи".

В Опростения DNS редактор е възможно единствено изтриването на даден DNS запис.

Редакция на DNS записите може да се извърши през Разширен DNS редактор.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

Уведоми ме при
avatar
wpDiscuz
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg