1. Начало
 2. Сайт билдър
 3. Редактиране на бутони и полета в Сайт билдър

Редактиране на бутони и полета в Сайт билдър

Сайт билдър Ви предоставя гъвкаво решение за дизайна на различните елементи от сайта Ви. В тази статия обръщаме особено внимание на полетата и бутоните.

Ако сте придирчиви и искате всяко отделно поле или бутон да бъдат съобразени с Вашия вкус, то инструментът „Бутони и полета“ определено е за Вас!

Използвайте го за управление на всички бутони и полета в сайта си. Можете да го намерите в интерфейса на редактора. Влезте в таблото за управление, кликнете върху секция Дизайн и отворете таба „Бутони и полета„.

Дизайн
Бутони и полета

Той Ви позволява да създадете нов бутон чрез съответната опция. Можете да редактирате до получаване на желания резултат.

След като изберете нов бутон, натиснете върху него и ще видите как отдясно ще се появи меню с опции за дизайн на бутона.

опции за дизайн на бутона
 • Шрифт. Изберете желания шрифт от падащото меню в полето отдясно. Можете да промените размера и височината на шрифта, както и отстоянието между буквите в бутона.
 • Контури. Променете формата на бутона – направете го правоъгълен или със заоблени ъгли. Второто поле Ви дава възможност да удебелите очертанията на бутона или да ги махнете.
 • Размери. При този раздел можете да промените височината и широчината на самия бутон. Както и отстоянието между текста и границите на бутона.
 • Цветове. Изберете какъвто цвят поискате за фона на бутона, очертанията му и текста в него. Можете да зададете цвят от предложената палитра или да въведете хекс код с конкретен цвят.
 • Цветове при посочване. Можете да промените цвета на бутона (фон, текст и контур) за повече акцент, когато курсора на мишката попадне върху бутона.

Важно: При разделите „Контури“ и „Размери“, можете да заключвате бутона за редакция. Така ще сте сигурни, че нищо не може да се обърка по погрешка. Преди редакция проверете дали катинарчето е заключено или включено. Ако не можете да извършвате промени, най-вероятно сте забравили да отключите бутона за редакция.

Ето и няколко помощни съвета, които бихте могли да последвате при създаването на дизайн за бутон:

 1. Използвайте кратки и ясни послания за бутоните.
 2. Препоръчително е бутонът да е предхождан от текст. Това ще подчертае важността му.
 3. Изберете съчетание на цветове, което ще подхожда на дизайна на сайта и в същото време ще го откроява от всичко останало на страницата.

Създаване и оформяне на полета

Можете да използвате таба „Бутони и полета“ и за редакция на всички полета във Вашия сайт.

Синхронизирайте ги с дизайна на бутоните и цялостния дизайн на сайта. Опциите Ви за дизайн на полетата са сходни с тези на бутоните.

 • Шрифт. Изберете подходящ шрифт и регулирайте неговия размер в полето и на описателния текст над полето.
 • Контури. Променете очертанията на полетата – могат да бъдат остри или заоблени. Преди да редактирате, проверете дали катинарчето е отключено или заключено.
 • Вътрешни отстояния. Променете отстоянията между текста вътре в полето и очертанията на полетата. Или отстоянията между полетата и описателния текст, както и между самите полета.
 • Размери. Редактирайте височината на полетата и/или текста в полетата.
 • Външни отстояния.
 • Цветове. Отново както при редакцията на бутоните, можете да изберете цвят за всеки елемент от полетата. Използвайте цвят от палитрата или задайте конкретен цвят с хекс код.
 • Подравняване. Променете позицията на текста в полето и извън него.

Вземете максимума от тези опции, за да създадете интуитивен уеб сайт, който изглежда интересен и интерактивен.

Не пропускайте помощните ни статии за типография и оформление, за да подобрите цялостния дизайн на сайта и да го направите впечатляващ.

В случай че срещнете затруднение на някоя стъпките, не се колебайте да се обърнете към нас по чат, имейл или телефон. Нашият екип ще Ви окаже съдействие, за да създадете желания сайт напълно професионално с помощта на Сайт билдър.

Обновена: 18.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още