1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да вградим HTML код в сайта?

Как да вградим HTML код в сайта?

Сайт билдър Ви дава свободата да персонализирате страниците в сайта си, както Ви харесва.

Функционалностите, които ще откриете в платформата, Ви позволяват сами да създадете желания дизайн и превръщат творческия процес в забавно приключение.

Ако сте навлезли по-дълбоко в дебрите на програмирането и умеете да пишете код, можете да го добавите в сайта си. Как? С помощта на елемента „Персонализиран HTML код„.

Той също като останалите елементи е лесен и удобен за ползване. За да го отворите, просто кликнете върху иконата „Персонализиран HTML код“ от секцията „Елементи“ и я пуснете на желаното място в страницата.

Поставете желаните HTML тагове и натиснете бутона „Код за вграждане“. По този начин „вграждате“ директно Вашия код. Ако той е написан коректно, ще се визуализира на избраната от Вас страница.

Елементът „Персонализиран HTML код“ е още един начин, чрез който бихте могли да качите видео например. И не само. Имате възможност да вградите всеки код, който Ви е необходим за проследяването на резултатите и статистиките от представянето на Вашия сайт в мрежата например. Ще Ви дадем пример как да добавите кода на YouTube видео, което искате да споделите в сайта си. Действията, които трябва да предприемете, са следните:

1. Отворете сайта на YouTube и намерете желаното видео.

2. В долния десен ъгъл под него ще видите бутон „Share„. Кликнете върху него.

Embed

3. Изберете опцията „Embed„.

4. Копирайте кода, който ще се визуализира, като натиснете бутона „Copy„.

Copy

5. Влезте в редактора и поставете избрания код.

Персонализиран код

6. Кликнете върху „Вграждане на код“, за да вградите клипчето.

Въвеждане на необходимите данни в полетата

В първото поле поставете заглавие на елемента. То ще ви служи за подсказка при редакцията на страницата и не е видимо за публично за потребителите. Във второто поле поставете кода за вграждане и запишете.

Готово! Това са всички стъпки, които е нужно да „извървите“, за да проверите как работи елементът.

За да промените размера на полето, в което се визуализира добавеният елемент, кликнете върху контролерите и ги раздвижете.

Ако елементът не Ви е нужен, кликнете върху иконата „Изтриване„, за да го премахнете.

Ако срещнете затруднение при изпълнението на някоя от стъпките или възникнат въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Нашият екип ще Ви окаже съдействие по чат, имейл или телефон, за да създадете напълно професионално своя уникален уебсайт.

Обновена: 10.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още