1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Сайт билдър – Често задавани въпроси

Сайт билдър – Често задавани въпроси

1. Нужни ли са ми специални технически знания, за да създам свой сайт със Сайт билдър?

Не са Ви необходими специални технически умения и познания, за да си направите собствен сайт със Сайт билдър. Редакторът Ви позволява бързо, лесно и интуитивно да създадете желаната уебстраница с помощта на функцията Drag & Drop. Работната среда е подходяща за напълно начинаещи при създаването на сайт.

2. Мога ли да тествам услугата?

Да, предоставяме 7-дневен тестов период, в който напълно безплатно можете да тествате всички функционалности на услугата, да разгледате шаблоните и да създадете свой сайт, който да бъде видим за Вашите посетители.

3. Трябва ли да плащам допълнително за хостинг?

Не, хостингът е включен в цената на услугата.

4. Мога ли да използвам собствен домейн, който вече притежавам?

В случай че предварително сте регистрирали желаното име за Вашия сайт, ние ще Ви изпратим информация как да го насочите към сайта и ще Ви съдействаме с т.нар. DNS настройки.

5. Мога ли да променя първоначално избрания от мен план на Сайт билдър?

По време на тестовия период можете да промените първоначално избрания план, за да тествате всички функционалности, които предлага редакторът. Възползвайте се от всички възможности, които Ви предоставя Сайт билдър, за да създадете впечатляващ и интересен уебсайт. В случай че искате да се възползвате от функционалности, които не са налични в избрания план, можете да преминете към план с повече възможности.
Ако имате нужда от съдействие, можете да се обърнете към нашите специалисти по имейл, чат или телефон.

6. Ще мога ли да си създам пощенски кутии?

Разбира се. В зависимост от избрания план можете да създадете необходимия брой пощенски кутии.
Пощенски кутии можете да създавате и управлявате директно през клиентския Ви профил в superhosting.bg. За да създадете нова пощенска кутия, влезте в своя клиентски профил и изберете Сайт билдър » Детайли » Създаване и управление на пощи » Детайли.

7. Ще се изгуби ли съдържанието на сайта ми, ако не платя навреме?

Заплащайки услугата в посочените срокове, си гарантирате, че сайтът Ви ще бъде видим по всяко време от Вашите посетители и че няма да загубите ценна информация, свързана със съдържанието на Вашия сайт.

8. Колко страници мога да създам в своя сайт?

В зависимост от избрания план имате възможност да създадете сайт с една страница или с неограничен брой страници.

9. Мога ли да споделям съдържанието на сайта си в социалните мрежи?

Сайт билдър Ви позволява да добавяте в уебстраницата си бутони за споделяне в социалните мрежи. Така всяка ценна информация може да достига бързо и лесно до още повече посетители на сайта Ви и да ги превърне във Ваши последователи.

10. Мога ли да получа информация за представянето на сайта си, за да знам как да го оптимизирам?

Google Analytics и Yandex Metrica са сред най-популярните инструменти, с които бихте могли да следите статистиките за уебсайта си и да ги анализирате за определен период. С тяхна помощ можете да следите откъде идват посетителите на Вашия сайт, как сърфират в сайта, кои страници разглеждат. Така ще можете да оптимизирате своята уебстраница, така че в максимална степен да отговаря на очакванията на Вашите посетители.

11. Имам ли включен SSL сертификат на сайта?

За всички сайтове има инсталиран SSL сертификат.

12. Мога ли да добавям изображения, галерии, мултимедия?

Можете да добавяте Ваши изображения и видеоклипове, както и да избирате от галерията с безплатни снимки в зависимост от избрания от Вас план. Те ще допринесат за атрактивната визия на Вашия уебсайт.

13. Къде мога да видя всички дизайн шаблони?

След като активирате тестов акаунт, можете да разгледате всички налични шаблони в зависимост от избрания план. Бутонът „Преглед” Ви дава възможност да видите готовите демо сайтове. Така по-лесно ще се ориентирате от какви функционалности имате нужда за Вашия уебсайт и ще можете да прецените кой шаблон пасва на Вашия бизнес.

14. На кой план се активира тестов акаунт?

Можете да активирате тестов акаунт на всеки един от трите плана. Функционалностите на всеки от плановете ще откриете в сравнителната таблица на адрес: https://www.superhosting.bg/site-builder.php

15. Мога ли да редактирам дизайна на избрания от мен шаблон?

В случай че искате да добавите или премахнете даден елемент или блоков компонент от шаблона, който сте избрали, имате пълната свобода да го направите. Разгледайте всички възможности, които Ви предоставя Сайт билдър. Само с няколко кликвания и функцията Drag & Drop можете да редактирате шаблона, който най-добре отговаря на нуждите на Вашия бизнес.

16. При смяна на шаблона ще се запази ли цялото съдържание на сайта ми?

В случай че искате да смените първоначално избрания от Вас шаблон с друг, който Ви се струва по-подходящ, трябва да имате предвид, че съдържанието няма да бъде запазено във вида, в който сте го структурирали. Съветваме Ви да съхраните цялата информация върху независим носител, за да сте сигурни, че съдържанието Ви няма да се изгуби.

17. Какви предимства ще имам, ако създам собствен сайт?

Притежавайки своя дигитална собственост, Вие позволявате на интернет потребителите да научат за Вас и Вашия бизнес, да се свързват с Вас по всяко време и да развивате своята дейност от и до всяка точка на света.

Обновена: 18.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още