1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да направим футър в сайта си?

Как да направим футър в сайта си?

Хедърът и футърът са двете части на сайта, които дават една от най-важната информация – кои сте Вие и какво да очакват на Вашата страница. Те имат съществена роля при визуалното оформление на сайта, защото го рамкират. Хедърът дава начало на страницата, а футърът маркира края.

Следва да Ви покажем как да оформите завършека на Вашата уебстраница, а именно футъра.

Той е онзи компонент от Вашия сайт, който се повтаря в края на всяка отделна страница. В него може да включите най-различна и същевременно полезна за посетителите информация.

Най-важното, което трябва да знаете при стилизирането на този фрагмент от страницата, е, че добавянето на всеки елемент в него се случва с помощта на опцията Drag & drop.

Научете: Как се създава страница от празен шаблон?

Вмъкването на елементите във футъра се осъществява посредством кликване и издърпване върху избран елемент и позиционирането му до желаното място.

За Ваше улеснение може да използвате някой от готовите блокове за футър в секция Блокове, която се намира в администрацията на Вашия сайт.

елементи: икони, контактни данни, работно време, адрес, лого, бутони, водещи към социалните мрежи...
В посочения пример са добавени следните елементи: икони, контактни данни, работно време, адрес, лого, бутони, водещи към социалните мрежи, Общи условия за ползване на сайта.
За да добавите карта във футъра, отворете секция Елементи в администрацията на сайта си, кликнете върху съответния елемент и го издърпайте до желаната позиция.
За да добавите карта във футъра, отворете секция Елементи в администрацията на сайта си, кликнете върху съответния елемент и го издърпайте до желаната позиция.
визуалните маркери
Щом се появят визуалните маркери, пуснете елемента и го стилизирайте спрямо Вашите предпочитания.
промените размерите, мащаба и графиката на картата
Сайт билдър Ви дава възможност да промените размерите, мащаба и графиката на картата.
бутон за блог абониране
В примера добавяме и бутон за блог абониране. За целта отново е необходимо да отворите секция Елементи в администрацията на сайта, да кликнете върху елемента Бутон и да го издърпате до съответната позиция във футъра.
маркерите за позициониране
Когато се визуализират маркерите за позициониране, пуснете избрания от Вас елемент.
Стилизирайте бутона спрямо визуалната концепция на Вашия сайт.
Стилизирайте бутона спрямо визуалната концепция на Вашия сайт.

Вижте: Как да позиционираме елементите в сайта си?

Ето и най-често срещаните елементи, които присъстват във футъра:

  1. Лого.
  2. Бутони, водещи към бизнес профилите Ви в социалните мрежи.
  3. Карта.
  4. Адрес.
  5. Контактни данни.
  6. Работно време.
  7. Общи условия за ползване на сайта.

Разбира се, ако искате да включите още информация, която Ви се струва важна и би била полезна на Вашите посетители, можете да го направите.

Ако имате нужда от съдействие, свържете се с нас по имейл, чат или телефон, за да изградите професионално визията на Вашия уебсайт.

Обновена: 17.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още