1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да добавите езикова версия на сайта? [Видео]

Как да добавите езикова версия на сайта? [Видео]

Искате да направите сайта си достъпен за повече посетители? Тогава добавете нови езици, които да представят неговото съдържание по-добре за чуждоезичната Ви аудитория.

Но как?

Сайт билдър Ви предлага точния инструмент, наречен „Езици“.

Този инструмент Ви дава възможност да добавите езиците, от които имате нужда, в зависимост от избрания план. Освен това можете да започнете превода още в движение.

Нека преминем стъпка по стъпка през секцията, за да разберете как да използвате тази функция.

Табло

Добавянето на нов език става през таблото за управление » Езици. Тук ще намерите всички езици, които понастоящем се поддържат.

Езици

Кликнете върху „Добави нов език„, за да въведете желания език. Ще се появи диалогов прозорец, в който можете да го добавите.

Добави нов език

Ще Ви покажем как да вградите например испански като втори език, но може да сложите друг език, който предпочитате.

След като сте избрали езика от падащото меню, останалите задължителни полета ще бъдат попълнени автоматично. Така че нека да ги разгледаме едно по едно.

друг език

Име, което се показва: Това е името на езика, което ще се показва на публичния изглед на уебсайта Ви, за да могат Вашите посетители да четат съдържанието на избрания език. Можете да го оставите така, както е по подразбиране, или можете да го промените. Например, Español.

Код на езика: Това поле е предварително попълнено и не може да бъде променено! Търсачки като Google ще използват този код за език, за да разберат по-добре езика на уебсайта Ви и да предлагат испанското съдържание на уебсайта Ви на потребители, които го търсят.

Кратък URL адрес: Това поле е предварително попълнено, но може да бъде редактирано на по-късен етап. Кодът се използва в URL адреса на уебсайта Ви (mysupersite.com/es), за да покаже испанското съдържание на Вашите посетители.

Езици

След като кликнете върху бутона Запазване, системата ще добави испанския език към списъка с наличните езици.

друг език
Важно: В този момент испанският е в списъка с Вашите налични езици, но все още не се вижда публично в сайта Ви! Това е по подразбиране, тъй като все още не сте добавили преведено съдържание на страниците за новата езикова версия.

Можете също така да направите публични или невидими в сайта си езиците, като кликнете върху зелената точка отляво на езика. Ако не е видим, точката ще стане червена. Можете да го публикувате отново, когато цялото Ви съдържание е готово за споделяне с посетителите.

Нека да започнем с превода.

След като добавите допълнителен език към уебсайта си, ще видите падащо меню в горната част на таблото за управление » Страници. Това ще Ви позволи да превключвате между активните езици, за да започнете да ги превеждате.

Страници

Обърнете внимание, че когато добавите своя втори език, системата автоматично дублира всички съществуващи страници, включително заглавия, допълнителни страници и „котви“ в приложението Ви за страници, за да Ви улесни в превеждането на техните заглавия и съдържание.

Когато създавате нова страница на основния език в сайта (български), то тя ще се показва като неактивна за останалите езикови версии.

За да преведете тези страници, изберете желания език от падащото меню, испански в нашия случай, задръжте курсора на мишката върху дублираната / неактивната страница и кликнете върху бутона „Дублиране„.

Това ще направи копие на цялата страница от българската версия в испанската, заедно с нейните съдържание, заглавие, параграфи, снимки, слайдъри и т.н.

Сега, когато страниците Ви са копирани на испански, можете директно да започнете с превода на тяхното съдържание. Използвайте всички инструменти, които преди това са Ви били от помощ при създаването на българската версия. С тях ще редактирате, добавяте и премахвате елементите, които ще Ви бъдат необходими.

Прегледайте всички страници в испанската версия на уебсайта си и се уверете, че са напълно преведени.

Когато приключите с всички страници, вече можете да публикувате своя многоезичен уебсайт!

От лявата навигация на Сайт билдър плъзнете и пуснете елемента „Смяна на език“ в хедъра на Вашия уебсайт.

Това ще добави падащо меню с всички налични езици от приложението, от което потребителите могат да избират, когато отворят сайта.

Кликнете с десния бутон върху елемента „Смяна на език“ за още настройки и опции за стилизиране.

Вашият език по подразбиране може да бъде променен от BG на желания от Вас език през таблото за управление » Езици, като използвате иконата с форма на звезда.

Системата вече ще показва новия основен език при първоначално влизане на даден потребител в сайта Ви.

За да премахнете определен език от списъка, трябва само да кликнете върху опцията „Изтриване„, а страниците на избрания език заедно с разширението за език ще бъдат премахнати от сайта Ви.

Ако искате да изтриете определени страници на различен език, използвайте секция „Страници“ в таблото за управление. Премахването на езика по подразбиране се случва, след като зададете нов по подразбиране.

Нека да преминем към следващата секция Преводи. Тук ще намерите всички съобщения, които могат да се появят в публичния изглед на уебсайта Ви и лесно да ги преведете за всички езикови версии.

Преводи

Просто кликнете върху желаната променлива, за да промените съдържанието на съобщението, или използвайте превключвателя, за да сменяте езиците.

Всичко, което трябва да направите, е да добавите липсващите преводи към полетата, които изискват това.

Ако срещнете затруднение при изпълнението на някоя от стъпките или възникнат въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Нашият екип ще Ви окаже съдействие по чат, имейл или телефон, за да създадете напълно професионално своя уникален уебсайт със Сайт билдър.

Обновена: 31.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още