1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да управляваме типографията в сайта?

Как да управляваме типографията в сайта?

Съдържанието във Вашия сайт има съществено значение за неговото възприемане от посетителите. Начинът, по който е оформено и представено, дава отражение върху цялостното визуално въздействие.

Текстовете не бива да се подценяват, защото играят основна роля и в SEO оптимизацията. Неправилно подбраният шрифт, неточният размер или неподходящите цветове могат да се окажат причината, която кара аудиторията да напусне страницата почти толкова бързо, колкото се е озовала на нея.

Интелигентният избор на шрифтове може да подобри четимостта, а доброто стилизиране на определени абзаци може да насочи вниманието на читателите към информацията, на която трябва да се акцентира.

Табло
Дизайн

Тук е мястото, където инструментът „Типография“ от секцията „Дизайн“ може да бъде наистина полезен. Той идва на помощ, когато съдържанието в страниците Ви има нужда от корекции в оформлението.

Типография

Можете да намерите инструментите в таблото за управление на редактора и да разгледате наличните опции.

За да промените шрифта, неговия размер и плътност, височината на линиите, разстоянието между буквите и цветовете, преместете контролерите до желаните стойности.

В случай че искате да смените цветовете на активните линкове, на препратката при посочване или на основния шрифт, отворете опцията Цветове с един клик върху „+“ в горния десен ъгъл.

Раздвижете контролерите, за да изберете желаните нива на нюансите и плътността.

Ако искате да промените всеки текстов елемент поотделно, разгледайте опциите за заглавие отляво и ги направете спрямо Вашите представи. Скролнете до долу, за да видите всички налични опции.

Възползвайте се от шанса да стилизирате текстовете в сайта си така, че да станат по-впечатляващи и атрактивни. Експериментирайте с наличните инструменти и редактирайте колкото е нужно, докато не получите желания резултат.

Ако срещнете затруднение при изпълнение на някоя от стъпките или възникнат въпроси, не се колебайте да се свържете с нас по имейл, чат или телефон. Ние ще Ви окажем съдействие, за да създадете своя уникален уебсайт напълно професионално със Сайт билдър.

Обновена: 10.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още