https://help.superhosting.bg/site-settings-in-joomla.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Настройки на сайт в Joomla!

Joomla 1.5
настройки на сайт, joomla site settings, настройки на joomla

В глобалните настройки на системата Joomla! можете да задавате настройки за вашия сайт, като активиране на сайта или затваряне при профилактика, име на сайта, глобални мета данни (описание и ключови думи).

Настройки на сайт в Joomla!

1. Оттук може да се зададе дали сайта да е в офлайн режим. Обикновено се задава, когато се извършват по-големи или критични промени по сайта. В този режим, когато потребител посети сайта, ще бъде изведено съобщението зададено в секция 2.

2. Съобщение което да се извежда, когато сайтът е в офлайн режим. Може да бъде произволно зададен текст.

3. Тук може да зададете име на вашия сайт -  може да бъде името на вашият домейн или някакво друго заглавие по ваш избор.

4. Оттук може да изберете какъв редактор да ползвате за вашите статии. Освен основният, с който е стандартната инсталация, може да инсталирате и допълнителен редактор. Ако сте инсталирали алтернативен редактор, оттук ще е необходимо да го промените, за да можете да го ползвате при добавяне и модификации по сайта.

5. Оттук може да изберете начина за обратна връзка на потребителите -  дали това да бъде имейла на автора на статията или на този, който е зададен за сайта.

6. Тук може да добавите описание за вашият сайт. Тази секция е еквивалент на HTML тага <META NAME="Description" CONTENT="вашето описание.">

7. Тук може да добавите ключови думи, по които да бъде индексиран сайта от търсещите машини. Тази секция е еквивалент на HTML тага:

<meta name="keywords" content="ключова_дума_1, ключова_дума_2" >

Секции 8 и 9 е добре да бъде избран радио бутона Yes, за да се показват мета данните в сайта.

500px270px
SuperHosting.BG
  Joomla 1.5
 • Инсталация на Joomla!
  За инсталацията на Joomla!, първо е необходимо да свалите инсталационните файлове на системата. Това може да направите от българския сайт, откъдето може да се изтегли локализираната версия на български език.... »
 • Инсталация на шаблон в Joomla!
  Съществуват множество на брой различни шаблони (темплейти) за системата Joomla!, както безплатни, които могат да бъдат теглени свободно в интернет пространството, така и платени темплейти. Принципът на инсталация и работа... »
 • Инсталация и активация на български език в Joomla!
  За системата Joomla! се предлага и превод на български език.  Българският езиков пакет може да бъде свален от адрес: http://community.joomla.org/translations.html (изберете линка отговарящ за версията на Joomla!, която ползвате например Joomla! 3.x... »
 • Активация на шаблон в Joomla!
  След като сте инсталирали желания шаблон в Joomla!, за да го активирате изберете меню "Extensions" -> "Template Manager": В случай че шаблона, който сте изтеглили, е единствено за потребителската част на... »
 • Настройки на сървър в Joomla!
  В глобалните настройки на системата Joomla! можете да задавате настройки за вашия сайт, като настройки за базата данни (потребителско име, парола, име на базата данни и т.н.), настройки за FTP... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg