Настройки на сайт в Joomla!

В глобалните настройки на системата Joomla! можете да задавате настройки за вашия сайт, като активиране на сайта или затваряне при профилактика, име на сайта, глобални мета данни (описание и ключови думи).

Настройки на сайт в Joomla!

1. Оттук може да се зададе дали сайта да е в офлайн режим. Обикновено се задава, когато се извършват по-големи или критични промени по сайта. В този режим, когато потребител посети сайта, ще бъде изведено съобщението зададено в секция 2.

2. Съобщение което да се извежда, когато сайтът е в офлайн режим. Може да бъде произволно зададен текст.

3. Тук може да зададете име на вашия сайт –  може да бъде името на вашият домейн или някакво друго заглавие по ваш избор.

4. Оттук може да изберете какъв редактор да ползвате за вашите статии. Освен основният, с който е стандартната инсталация, може да инсталирате и допълнителен редактор. Ако сте инсталирали алтернативен редактор, оттук ще е необходимо да го промените, за да можете да го ползвате при добавяне и модификации по сайта.

5. Оттук може да изберете начина за обратна връзка на потребителите –  дали това да бъде имейла на автора на статията или на този, който е зададен за сайта.

6. Тук може да добавите описание за вашият сайт. Тази секция е еквивалент на HTML тага <META NAME=“Description“ CONTENT=“вашето описание.“>

7. Тук може да добавите ключови думи, по които да бъде индексиран сайта от търсещите машини. Тази секция е еквивалент на HTML тага:

<meta name=“keywords“ content=“ключова_дума_1, ключова_дума_2″ >

Секции 8 и 9 е добре да бъде избран радио бутона Yes, за да се показват мета данните в сайта.

Обновена: 17.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още