1. Начало
  2. Имейл (e-mail)
  3. Професионална СПАМ защита със Spam Experts

Професионална СПАМ защита със Spam Experts

Spam Experts е професионална система за имейл сигурност, която защитава пощенската кутия от СПАМ имейл съобщения, вируси, злонамерен софтуер и опити за фишинг.

Spam Experts филтрира входящите имейл съобщения на две нива - първо на ниво SMTP връзка с мейл сървъра и след това на ниво съдържание. При филтрирането на съобщенията на различните нива се прилагат множество проверки, като се гарантира, че писмото няма да се загуби и ще бъде определено коректно като СПАМ или нормална кореспонденция.

Изпращачът на писмото ще получи нотификация, в случай че то е отхвърлено още при връзката с мейл сървъра на получателя, а блокираните писма на ниво съдържание ще се запишат в специален раздел за карантина (Quarantine). Когато СПАМ защитата засече категорично опасно писмо, то ще бъде отхвърлено без да се излага получателят на съдържанието му и няма да бъде записано в карантинния раздел.

Входящите имейл съобщения се подлагат на подробна проверка от Spam Experts чрез интелигентен СПАМ филтър, който се самообучава за разпознаването на СПАМ съобщения. Съдържанието на писмата се проверява и за наличието на известни индикатори за СПАМ, злонамерен софтуер и фишинг.

През специалния панел за управление на Spam Experts можете да проверявате филтрираните имейл съобщения, да променяте нивото на защита или при необходимост да извадите от карантина конкретно писмо.

Професионалната СПАМ защита със Spam Experts се предлага допълнително към всички хостинг услуги при СуперХостинг.БГ. Поръчка за услугата може да се извърши през клиентския профил.

Бележка: В случай че имейл услугата към домейна Ви не се управлява от хостинг акаунта, но искате да се възползвате от професионалната СПАМ защита, свържете с нас, за да съдействаме с преместването на имейл кореспонденцията и настройките на MX записите за домейна.

Поръчка на услугата професионална СПАМ защита

Поръчка за услугата професионална СПАМ защита може да се извърши през клиентския профил » Хостинг акаунти » Детайли » раздел Професионална СПАМ защита » Детайли.

За всеки хостинг акаунт в "Детайли" е наличен разделът "Професионална СПАМ защита".

Можете да поръчате услугата за всеки домейн, който е добавен в дадения хостинг акаунт.

СПАМ защитата се поръчва и активира на ниво домейн.

След като плащането е потвърдено, можете да активирате услугата през същото меню в клиентския Ви профил.

Активиране на СПАМ защитата

Активирането на професионалната СПАМ защита се извършва през същото меню в клиентския профил » Хостинг акаунти » Детайли » раздел Професионална СПАМ защита » Детайли.

От тук можете да активирате или деактивирате услугата, както и да достъпите панела за управление на СПАМ защитата.

Активиране или деактивиране на СПАМ защитата за даден домейн.

Бележка: При активиране на услугата се променят DNS настройките за домейна, като се поставят специалните MX записи за мейл сървърите на СПАМ защитата. Поради това е нужно да се изчака няколко часа за опресняването на новата DNS информация, след което услугата ще започне да функционира напълно.

Управлението на СПАМ защитата се извършва през допълнителен контролен панел.

Контролен панел на СПАМ защитата.

Бележка: Контролният панел на СПАМ защитата може да се достъпи през клиентския профил » Хостинг акаунти » Детайли » раздел Професионална СПАМ защита » Детайли » Управление.

Обновена: 16.10.2019

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още