https://help.superhosting.bg/subdomain-plesk.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Създаване на поддомейн през контролен панел Plesk

Контролен панел Plesk
поддомейн, subdomain, създаване на поддомейн, субдомейн, създаване на поддомейн в Плеск, Plesk

Поддомейн/Субдомейн (subdomain) е част от име на домейн, но стои на по-ниско ниво в йерархията на имената на домейните. Всяко име на домейн може да бъде наследено от неограничен брой поддомейни, които са производни от него. Името на всеки поддомейн се поставя преди името на домейна и се разделя с точка (".")

Пример:

Име на домейн: my-domain.com
Поддомейни:
office.my-domain.com
marketing.my-domain.com
store.my-domain.com и т.н.

При ASP.NET хостинг плановете и контролен панел Plesk, поддомейн към даден домейн може да се създаде след като влезете в контролния панел Plesk и изберете меню Subdomains.

Поддомейни в Plesk
Поддомейн в Plesk

За да създадете нов поддомейн изберете "Create Subdomain":

Създаване на поддомейн в Plesk

Опциите при създаването на поддомейн са две:

Physical hosting (1) - При създаването на поддомейна ще бъде създадена поддиректория в директорията subdomains ( \ subdomains \ subdomain).

Subdomain on subfolder (2) - Ако имате вече създадена директория, от която желаете да се зарежда поддомейна ( \ httpdocs \ subdomain ).

Как да създам поддомейн в Plesk

Директорията за поддомейна може да се намира и в основната директория на домейна - httpdocs.

След като попълните името на домейна и изберете желаните от вас опции за него, натиснете бутона "Finish", за да завършите създаването.

За да премахнете вече създаден поддомейн трябва от страницата "Subdomains" да маркирате (1) поддомейна и да изберете "Remove" (2).

Премахване на поддомейн в Plesk

От 16.07.2015г. възможността да поръчате и ползвате Windows хостинг при нас е посредством услугата виртуален сървър (VPS). С него получавате Remote Desktop, пълната функционалност на Windows платформата и максимална гъвкавост при ползване на приложенията.

Вижте VPS плановете

500px270px
SuperHosting.BG
  Контролен панел Plesk
 • Промяна (reset) на парола за хостинг акаунт
  При активиране на хостинг акаунт, на имейл адреса зададен в поръчката, се изпраща имейл с пълни данни за управление на хостинг услугите. В случай че сте променили паролата за хостинг акаунт... »
 • Как да създам и ползвам MySQL/MSSQL база данни в моя хостинг акаунт?
  За да ползвате MySQL и/или MSSQL бази данни във вашия хостинг акаунт, е необходимо: Да създадете база данни Да създадете потребител за базата данни Да зададете коректните данни, за връзка... »
 • Как да проверя пощата си чрез уеб мейл (Plesk) ?
  В случай че ползвате хостинг услуга с контролен панел cPanel, моля погледнете следната статия Как да проверя пощата си чрез уеб мейл? За да проверите пощата си чрез Webmail, без да... »
 • Контролен панел Plesk
  Контролният панел Plesk е уеб базирано приложение, чрез което потребителят лесно управлява различните параметри на своя хостинг акаунт. Чрез него се създават пощенски кутии, бази данни, поддомейни (поддомейни), upload/качване на файлове,... »
 • Добавяне / редактиране / премахване на домейн през контролния панел Plesk
  През контролния панел Plesk можете да добавяте, пренасочвате и редактирате вашите домейни. Можете да добавяте Аddon домейн или пренасочване, като просто създадете/добавите домейн в Plesk панела и изберете желаната опция за... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg