1. Начало
  2. Други
  3. Хостинг (ASP.NET)
  4. Контролен панел Plesk
  5. Създаване на поддомейн през контролен панел Plesk

Създаване на поддомейн през контролен панел Plesk

Поддомейн/Субдомейн (subdomain) е част от име на домейн, но стои на по-ниско ниво в йерархията на имената на домейните. Всяко име на домейн може да бъде наследено от неограничен брой поддомейни, които са производни от него. Името на всеки поддомейн се поставя преди името на домейна и се разделя с точка (".")

Пример:

Име на домейн: my-domain.com
Поддомейни:
office.my-domain.com
marketing.my-domain.com
store.my-domain.com и т.н.

При ASP.NET хостинг плановете и контролен панел Plesk, поддомейн към даден домейн може да се създаде след като влезете в контролния панел Plesk и изберете меню Subdomains.

Поддомейни в Plesk
Поддомейн в Plesk

За да създадете нов поддомейн изберете "Create Subdomain":

Създаване на поддомейн в Plesk

Опциите при създаването на поддомейн са две:

Physical hosting (1) - При създаването на поддомейна ще бъде създадена поддиректория в директорията subdomains ( \ subdomains \ subdomain).

Subdomain on subfolder (2) - Ако имате вече създадена директория, от която желаете да се зарежда поддомейна ( \ httpdocs \ subdomain ).

Как да създам поддомейн в Plesk

Директорията за поддомейна може да се намира и в основната директория на домейна - httpdocs.

След като попълните името на домейна и изберете желаните от вас опции за него, натиснете бутона "Finish", за да завършите създаването.

За да премахнете вече създаден поддомейн трябва от страницата "Subdomains" да маркирате (1) поддомейна и да изберете "Remove" (2).

Премахване на поддомейн в Plesk

От 16.07.2015г. възможността да поръчате и ползвате Windows хостинг при нас е посредством услугата виртуален сървър (VPS). С него получавате Remote Desktop, пълната функционалност на Windows платформата и максимална гъвкавост при ползване на приложенията.

Вижте VPS плановете

Обновена: 16.06.2011

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още