Cannot modify header information – headers already sent

Понякога след редакция на файлове или след качване на сайт в хостинг акаунта, вместо да се зареди съдържанието, може да се получи следното съобщение:

Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/cpaneluser/public_html/pyt-do-file/script.php:1) in /home/cpaneluser/public_html/pyt-do-file/script.php on line XX

Причината затова съобщение се дължи на това, че се прави опит да се изпратят повторно хедъри към браузъра, след като изпълнението на скрипта е започнал извеждането на данни.

Това може да се дължи на:

празни линии преди тага за отваряне на скрипта „<?php“ или празни линии след тага за затваряне на скрипта „?> “ . Можете да отворите скрипта с текстов редактор и в случай, че има налични празни редове, то да ги премахнете. Запишете файла, след което го качете отново в хостинг акаунта.

– наличието на BOM (Byte-order mark). BOM не се визуализира от всички текстови редактори. Може да бъде видян посредством Файловият мениджър на cPanel, като изберете „Виж/View“. В самото начало на файла ще се визуализира BOM-а, който представлява следните символи: 

Препоръчително е при редакция на файлове да се ползва текстов редактор, който дава възможност да се запазват файлове в UTF-8 without BOM . Такъв текстов редактор е например Notepad++. Ако във файл има наличие на BOM, то можете да го свалите локално при вас, след което да го изберете UTF-8 without BOM, да запишете файла и да го качите повторно.

Обновена: 18.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още