https://help.superhosting.bg/why-mail-client-delete-mails.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Защо моя e-mail клиент изтрива писмата ми от пощата на сървъра

Настройки на e-mail клиент
имейл клиент, копие на имейл на сървъра

По подразбиране при протокола за входяща поща POP3 имейл клиентът копира писмата локално на клиентския компютър, след което се изтриват автоматично от сървъра. Тази настройка може да бъде променена, така че писмата да се изтеглят локално на клиентския компютър, като копие от писмата се запазва и на сървъра, т.е. писмата се дублират, като се запазват и на двете места. По долу е описано как става настройката за различните e-mail клиенти.

MS Outlook и MS Outlook express

Меню Tools -> E-mail Acounts -> E-mail-> View or change existing e-mail
acounts -> Next -> Избира се въпросния акаунт -> Change -> More Settings -> Advanced -> Поставя се отметка на опцията "Leave a copy of the message on the server".

Настройките се запазват посредством бутона OK. Желателно е e-mail клиента да се рестартира за да влязат в сила новите настройки.

Настройка на MS Outlook 2003

Mozilla Thunderbird

Меню Tools -> Accounts Settings... -> От менюто в ляво се избира "Server Settings" непосредствено под въпросният e-mail акаунт - > От полето в дясно се поставя отметка пред "Leave messages on server".

Настройките се запазват посредством бутона OK. Желателно е e-mail клиента да се рестартира за да влязат в сила новите настройки.

По аналогичен начин се прави тази настройка и за други e-mail клиенти, като може да има разлика в имената на менютата.


Друг вариант за да не се изтриват писмата от сървъра, при четенето им с мейл клиент, е клиента да се настрои да проверява пощата посредством IMAP. IMAP e един доста по-нов и по-добър протокол в сравнение с POP3. Предимствата са, че получените писма не е необходимо да се изтеглят от клиентската програма на потребителя, а могат да бъдат четени и управлявани директно на mail сървъра.

Още Email настройки >>>

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
All rights reserved © 2005-2018 , www.superhosting.bg