https://help.superhosting.bg/why-mail-client-delete-mails.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Защо моя e-mail клиент изтрива писмата ми от пощата на сървъра

Настройки на e-mail клиент
имейл клиент, копие на имейл на сървъра

По подразбиране при протокола за входяща поща POP3 имейл клиентът копира писмата локално на клиентския компютър, след което се изтриват автоматично от сървъра. Тази настройка може да бъде променена, така че писмата да се изтеглят локално на клиентския компютър, като копие от писмата се запазва и на сървъра, т.е. писмата се дублират, като се запазват и на двете места. По долу е описано как става настройката за различните e-mail клиенти.

MS Outlook и MS Outlook express

Меню Tools -> E-mail Acounts -> E-mail-> View or change existing e-mail
acounts -> Next -> Избира се въпросния акаунт -> Change -> More Settings -> Advanced -> Поставя се отметка на опцията "Leave a copy of the message on the server".

Настройките се запазват посредством бутона OK. Желателно е e-mail клиента да се рестартира за да влязат в сила новите настройки.

Настройка на MS Outlook 2003

Mozilla Thunderbird

Меню Tools -> Accounts Settings... -> От менюто в ляво се избира "Server Settings" непосредствено под въпросният e-mail акаунт - > От полето в дясно се поставя отметка пред "Leave messages on server".

Настройките се запазват посредством бутона OK. Желателно е e-mail клиента да се рестартира за да влязат в сила новите настройки.

По аналогичен начин се прави тази настройка и за други e-mail клиенти, като може да има разлика в имената на менютата.


Друг вариант за да не се изтриват писмата от сървъра, при четенето им с мейл клиент, е клиента да се настрои да проверява пощата посредством IMAP. IMAP e един доста по-нов и по-добър протокол в сравнение с POP3. Предимствата са, че получените писма не е необходимо да се изтеглят от клиентската програма на потребителя, а могат да бъдат четени и управлявани директно на mail сървъра.

Още Email настройки >>>

500px270px
SuperHosting.BG
  Настройки на e-mail клиент
 • Настройка на имейл акаунт в Android 4.0+ (Gmail имейл клиент)
  По подразбиране имейл клиентът Gmail е наличен на повечето Android устройства. В случай че не откривате този клиент на вашето устройство, можете да го потърсите в Google Play магазина или... »
 • MS Outlook 2016 - Имейл настройки
  Проверка на настройките на добавен имейл акаунт За да отворите настройките, на вече добавен имейл акаунт в Outlook 2016, кликнете на File, след това на Account Settings и от падащото меню... »
 • iPhone (iOS 4/5/6) - Имейл настройки
  За да настроите пощата си на мобилен телефон iPhone 4, 4S, 5, следвайте описаните стъпки. В случай че сте обновили iOS версията на вашия iPhone, погледнете следната статия: iPhone (iOS... »
 • Какво е autodiscover, autoconfig?
  Autodiscover (MS Outlook) и AutoConfig (Thunderbird) е функционалност в имейл клиента за автоматично намиране и задаване на параметрите за връзка с входящия/изходящия мейл сървър. С тази функционалност потребителите могат много лесно... »
 • Mozilla Thunderbird - Абониране (subscribe) за IMAP папки
  След като сте създали имейл акаунт в Mozilla Thunderbird и сте избрали да се използва протокол IMAP, можете да изберете и кои папки ще се виждат и синхронизират за този... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg