https://help.superhosting.bg/windows-mail.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Windows Mail - Имейл настройки

Настройки на e-mail клиент
имейл клиент, настройки на Windows Mail

Ако още нямате имейл акаунт, можете да създадете през контролния панел на вашия хостинг акаунт. За да проверите вашата поща чрез Windows Mail, е необходимо да стартирате програмата и да изберете Tools -> Accounts...

Настройка на Windows Mail стъпка 1

В прозореца "Accounts" изберете "Active Directory" и след това натиснете бутон Add.

Настройка на Windows Mail стъпка 2

Изберете "E-mail Account" и натиснете бутона Next.

Настройка на Windows Mail стъпка 3

Въведете вашия имейл адрес, паролата за този имейл и вашето име. Изберете "Manually configure server settings for e-mail account", след което натиснете бутона Next.

Настройка на Windows Mail стъпка 4

От менюто "My incoming mail server is" изберете протокола, чрез който желаете да получавате пощата си - POP3 или IMAP4.

Информация относно каква е разликата между протоколите и кой протокол да изберете, можете да прочетете в статията: POP3 vs IMAP4

В полето "Incoming server" въведете името на вашия домейн. От менюто "Log on using" изберете "Clear text authentication". В полето "Logon ID (if different from e-mail address)", е необходимо да се въведе вашия пълен имейл адрес. В полето "Outgoing Server Information" въведете името на вашия домейн.

Препоръчително е да се смени порта от 25 на 26.

Изберете "My outgoing server requires authentication", след което натиснете бутона Next.

Настройка на Windows Mail стъпка 5

Натиснете бутона Finish.

Настройка на Windows Mail стъпка 6

Натиснете бутона Send/receive в лентата с бутони, за да проверите пощата си.

Настройка на Windows Mail стъпка 7

След като натиснете бутона Send/recieve ще можете да видите съобщенията във вашата входяща пощенска кутия. Ако все още няма съобщения можете да изпратите тестов e-mail от друг адрес, за да се уверите, че всичко функционира коректно. Опитайте също така да изпратите тестов e-mail към друг адрес, след което се уверете, че e-mail-ът е получен. Повече информация относно често срещани проблеми при проверка и изпращане на e-mail можете да намерите тук.

500px270px
SuperHosting.BG
  Настройки на e-mail клиент
 • Настройка на имейл акаунт в Android 4.0+ (Gmail имейл клиент)
  По подразбиране имейл клиентът Gmail е наличен на повечето Android устройства. В случай че не откривате този клиент на вашето устройство, можете да го потърсите в Google Play магазина или... »
 • MS Outlook 2016 - Имейл настройки
  Проверка на настройките на добавен имейл акаунт За да отворите настройките, на вече добавен имейл акаунт в Outlook 2016, кликнете на File, след това на Account Settings и от падащото меню... »
 • iPhone (iOS 4/5/6) - Имейл настройки
  За да настроите пощата си на мобилен телефон iPhone 4, 4S, 5, следвайте описаните стъпки. В случай че сте обновили iOS версията на вашия iPhone, погледнете следната статия: iPhone (iOS... »
 • Какво е autodiscover, autoconfig?
  Autodiscover (MS Outlook) и AutoConfig (Thunderbird) е функционалност в имейл клиента за автоматично намиране и задаване на параметрите за връзка с входящия/изходящия мейл сървър. С тази функционалност потребителите могат много лесно... »
 • Mozilla Thunderbird - Абониране (subscribe) за IMAP папки
  След като сте създали имейл акаунт в Mozilla Thunderbird и сте избрали да се използва протокол IMAP, можете да изберете и кои папки ще се виждат и синхронизират за този... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg