https://help.superhosting.bg/change-whois-data.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Промяна на контактна информация за домейн(и) във Whois регистъра

Управление на домейн
whois данни за домейн, контактни whois данни, смяна на whois информация

Промяна на контактната информация за домейн може да се извърши през клиентския профил в СуперХостинг.БГ. Редакцията на данните става през меню "Домейни-управление" -> "Контактни данни".

info-iconВажно: За всички gTLD домейни (.com, .net, .org, .info, .biz, и т.н.) при промяна на името на регистранта, организацията или мейл адреса, домейнът автоматично ще се заключва за трансфер за срок от 60 дни.

info-iconВажно: Промяната на контактните данни за домейни .bg е свързана с допълнителни изисквания, включително създаване на заявка от страна на клиента. Повече информация за процедурата по промяна на данните за домейн .bg в следната статия: Промяна на данни за домейн .BG

info-iconБележка: Потребителят носи цялата отговорност за достоверността на контактната информация, въведена за съответния домейн.

Верификация на данните

Според изискванията на ICANN, за верификация на Whois данните, верификация е необходима при промяна на контактните данни за всички* gTLD домейни. Това включва домейните .com, .net, .info, .org, .biz, .name, .xxx и други.

Верификация се изисква при:

  • Регистрация на нов домейн
  • Промяна на Whois данни
  • Трансфер на домейн

Ще се верифицират следните данни:

  • Име
  • Фамилия
  • Имейл адрес

*верификацията не се отнася за домейни .eu и .bg.

Защита на данните в Whois

В случай че потребителят НЕ желае контактната информация за даден домейн да бъде публично достъпна във Whois регистъра, може да заяви, че желае да ползва услугата "Whois privacy protect", за даден домейн. Услугата се предлага от Регистрара срещу допълнително заплащане. За повече информация за тази услуга можете да се свържете с търговския отдел на СуперХостинг.БГ.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
Всички права запазени © 2005-2018 , www.superhosting.bg