Контактна информация за домейн в Whois

Промяна на контактната информация за домейн може да се извърши през клиентския профил в СуперХостинг.БГ.

Редакцията на данните става през меню Домейни » Управление » Контактни данни.

Важно: За всички домейни като .com, .net, .org, .info, .biz, и т.н., при промяна на името на регистранта, организацията или мейл адреса, домейнът автоматично се заключва за трансфер за срок от 60 дни.

Важно: Промяната на контактните данни за домейни .bg е свързана с допълнителни изисквания, включително създаване на заявка от страна на клиента. Повече информация за процедурата по промяна на данните за домейн .bg в следната статия: Промяна на данни за домейн .BG

Бележка: Потребителят носи цялата отговорност за достоверността на контактната информация, въведена за съответния домейн.

Верификация на данните

Според изискванията на ICANN за верификация на Whois данните, верификация е необходима при промяна на контактните данни за всички* домейни. Това включва домейните .com, .net, .info, .org, .biz, .name, .xxx и други.

Верификация се изисква при:

  • Регистрация на нов домейн
  • Промяна на Whois данни
  • Трансфер на домейн

Ще се верифицират следните данни:

  • Име
  • Фамилия
  • Имейл адрес

*верификацията не се отнася за домейни .eu и .bg.

Защита на данните в Whois

В случай че потребителят НЕ желае контактната информация за даден домейн да бъде публично достъпна в Whois регистъра, може да заяви, че желае да ползва услугата „Whois privacy protect„. Услугата се предлага от Регистрара срещу допълнително заплащане. За повече информация за тази услуга можете да се свържете с търговския отдел на СуперХостинг.БГ.

Вижте още: Верификация на контактните данни (Whois) за домейн | Help

Обновена: 12.10.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още