1. Начало
  2. Уеб сайт
  3. Уеб приложения
  4. OpenCart
  5. OpenCart – Добавяне на продукт

OpenCart – Добавяне на продукт

За да добавите продукт в онлайн магазина (OpenCart v.1.5.x) влезте в административния панел и кликнете от главното меню (1) Каталог -> (2) Продукти и след това на бутона (3) Добави:

Добавяне на нов продукт в магазина OpenCart

Информация

В отворилия се прозорец, в таб Информация, попълнете информация за продукта:

Въвеждане на информация и описание на продукта в OpenCart

(1) В зависимост от това дали има допълнителни инсталирани езици за онлайн  магазина, ще е необходимо да попълните информацията за всеки един. Вижте как можете да добавите български език за OpenCart.

(2) Въведете име на продукта.
(3) Описание (мета): Въведете описание на продукта. Това описание ще се вижда единствено от търсещите машини.
(4) Ключови думи: Въведете ключови думи, които също ще са видими само от търсачките. Подберете внимателно ключовите думи, тъй като по тях ще може да се открива продукта при търсене в търсачките.
(5) Описание: Това е описанието на продукта, което ще се вижда от посетителите на онлайн магазина.

(6) Тагове за продукта: Въведете тагове (етикети), по които при търсене в магазина ще се извежда продукта в резултата от търсенето. Също така при кликване върху този таг, който ще се вижда до описанието на продукта, ще се зарежда списък с всички продукти, за който сте задали същия този таг:

Тагове за продуктите в OpenCart
Тагове за продуктите в OpenCart

Данни

Въвеждане на информация за продукта в таб Данни:

Настройки за продукта в магазина

(1) Модел: Създайте уникален номер на продукта, като ползвате букви и цифри.
(2) UPC (universal product code): Универсален продуктов код. Например 1001NIGHTS; SKU (stock keeping unit): Код на продукта (баркод). Например: 1001NIGHTS-BG.
(3) Местоположение: Къде се намира продукта (склад 1, склад 2 или друго).
(4) Цена: Цената на продукта.
(5) Вид такса: Изберете вид такса или данък. Видовете данъци и такси можете да управлявате от Настройки -> Общи настройки -> Данъци и такси.
(6) Количество: Наличното количество от продукта.
(7) Минимално количество: Минимално количество от продукта, което клиента може да закупи.
(8) Извади от наличността: Автоматично да се извади броя от наличното количество, при закупувана на продукта. Например имате 20 книги в онлайн магазина, клиент купува 2 книги и наличността се променя на 18.
(9) Стокова наличност: Статус за наличността на продукта, който се вижда от клиентите при изчерпване на количествата от продукта – когато Количеството е 0.
(10) Изисква доставка: Дали продукта изисква доставка или не.

Настройки на продукта в OpenCart

(11) SEO ключова дума: Изберете уникална ключова дума за продукта. Тази дума ще се показва в URL адреса на продукта. Например http://myshop.com/stories/1001nights (stories е категорията). За да ползвате приятелски адреси, първо ще е необходимо да активирате опцията Използвай SEO URL’s от Настройки -> Настройки на магазина -> Промени -> таб Сървър. След като активирате опцията, преименувайте файл htaccess.txt на .htaccess, намиращ се в хостинг акаунта в директорията на онлайн магазина.

(12) Изображение: Главно изображение за продукта.
(13) Налично от дата: От кога ще е в наличност за закупуване този продукт.
(14) Размери (Д х Ш х В): Размерите на продукта.
(15) Марка за дължина: Изберете мярката за дължина.
(16) Тегло: Въведете теглото на продукта.
(17) Мярка за тегло: Изберете мярка за тегло.
(18) Статус: Ако искате да скриете продукта от потребителите на сайта, изберете статус Забранен. Това само ще скрие продукта за потребителите, но ще може да се редактира през административния панел на онлайн магазина.
(19) Ред: Определя позицията на продукта, когато е показан в списък с продукти. Може да зададете стойност 0, за да се извършва подреждането по подразбиране или по последно въведения продукт. Позиция 1 ще се показва преди позиция 2, 3 и т.н.

Обновена: 17.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още