1. Начало
  2. Уеб сайт
  3. Уеб приложения
  4. OpenCart
  5. OpenCart – Създаване на категория

OpenCart – Създаване на категория

За да създадете категория в онлайн магазина (OpenCart v.1.5.x) влезте в административния панел и кликнете от главното меню Каталог -> Категории и след това на бутона Добави:

Добавяне на категория в каталога на магазина

В таб Информация (1) попълнете следните данни:

Въвеждане на информация за категорията

(2) В зависимост от това дали има допълнителни инсталирани езици за онлайн магазина, ще е необходимо да попълните информацията за всеки един. Вижте как можете да добавите български език за OpenCart.

(3) Въведете име на категорията.
(4) Описание (мета): Въведете описание за категорията. Това описание ще се вижда единствено от търсещите машини.
(5) Ключови думи: Въведете ключови думи, които също ще са видими само от търсачките. Подберете внимателно ключовите думи, тъй като по тях ще може да се открива категорията при търсене в търсачките.
(6) Описание: Това е описанието на категорията, което ще се вижда от посетителите на онлай магазина.

След като данните са попълнени, кликнете на таб Данни (7).

Въвеждане на информация и настройка на категорията

(1) Изберете дали категорията да е основна, като оставите полето празно. Или изберете главна категория, в която ще се намира новосъздадената. В полето може да въведете само първата буква на категорията, системата автоматично ще ви покаже всички налични.

(2) Изберете предварително създаден филтър към категорията. За да използвате допълнителни филтри, с които може да се добавят допълнителни критерии за показването на продуктите и категориите в онлайн магазина, ще е необходимо първо да активирате модул Филтър.

(3) В кой магазин да се създаде категорията, в случай че имате повече от един онлайн магазин.

(4) SEO ключова дума: Дума, която ще се добави към уеб адреса на категорията, за по-добра SEO оптимизация. Например http://myshop.com/stories/1001nights (stories е категорията). За да ползвате приятелски адреси, първо ще е необходимо да активирате опцията Използвай SEO URL’s от Настройки -> Настройки на магазина -> Промени -> таб Сървър. След като активирате опцията, преименувайте файл htaccess.txt на .htaccess, намиращ се в хостинг акаунта в директорията на онлайн магазина.

(5) Изберете изображение за категорията.

(6) Покажи отгоре: Дали категорията да се показва в главното меню. Тази опция е налична само за основни категории.

(7) Колони: С тази опция можете да контролирате колко подкатегории да се показват от основната категория в главното меню.

(8) Ред: Можете да определите позицията за категорията. Позиция 1 ще се показва преди позиция 2, 3 и т.н.

(9) Статус: Ако изберете Разрешен, категорията ще е достъпна за посетители. При статус Забранен, категорията ще бъде скрита от посетители, докато от администрацията ще може да се редактира.

Обновена: 14.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още