1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да създаваме красиви дизайни чрез Canva? [Видео]

Как да създаваме красиви дизайни чрез Canva? [Видео]

Видео:

Знаем колко значима е ролята на дизайна при изграждането на един уебсайт и какво е влиянието, което оказва у потребителите. Без съмнение, това е най-добрата възможност за Вас да създадете положително първо впечатление у посетителите и да събудите интереса им към Вашия онлайн бизнес или идея.

Затова добавихме още една платформа към арсенала от интеграции и инструменти на Сайт билдър, която не просто ще Ви бъде от помощ в избора на красиви изображения, но ще Ви даде свободата да творите модерни банери, постери, презентации, постове за социалните мрежи, интересни графики и въобще разнообразни визуално съдържание. Ако имате интерес в тази област, няма как да не сте чували за Canva. Ако пък името ѝ не буди никакви асоциации и е напълно непознато за Вас, със сигурност ще Ви хареса, защото платформата е много интуитивна. 

Разгледайте: Дизайн инструменти в Сайт билдър

Нека разгледаме какво представлява Canva отблизо и как да се възползвате от нейния потенциал в контекста на Вашия сайт.

Canva e едно от най-популярните приложения за визуализации, познати на уеб дизайнерите и всички, които предпочитат сами да оформят дизайн елементите в своята онлайн комуникация. Интерфейсът ѝ е удобен и дава възможност за бързо и лесно управление. Canva разполага с всичко необходимо, за да стартирате подготовката по визуалното представяне на Вашия бранд онлайн. 

Вече можете да достъпите платформата и през Сайт билдър, за да направите сайта си още по-впечатляващ и интересен за Вашите посетители. За да разгледате наличните опции в Canva, отворете таблото за управление на сайта си и влезте в секция Медия.  В прозореца, който ще видите, има таб, озаглавен „Canva“.

Влезте в администрацията на Вашия сайт и кликнете върху бутона Табло.
Влезте в администрацията на Вашия сайт и кликнете върху бутона Табло.
Изберете секция Медия.
Изберете секция Медия.

Кликнете върху него, а след това натиснете бутона „Избери от Canva“. За да продължите, е необходимо да се регистрирате в платформата или да въведете данните за достъп до вече създадения Ви акаунт там. В случай че нямате регистрация, можете да се логнете с някой от профилите си в Google или Facebook.

Кликнете в таба Canva, а след това натиснете бутона в синьо, за да достъпите платформата.
Кликнете в таба Canva, а след това натиснете бутона в синьо, за да достъпите платформата.
Разгледайте опциите за логин и изберете най-удобната за Вас.
Разгледайте опциите за логин и изберете най-удобната за Вас.

Когато отворите платформата, пред Вас ще се разкрият десетки възможности за дизайн на различни рекламни и визуални формати. Експериментирайте с всичко, което Ви хареса и което можете да заимствате за Вашия сайт, преди да го публикувате на живо във Вашата уебстраница. Всичко, което създадете, запазите и изтеглите, ще бъде налично в секция Медия и ще бъде видимо в таба Canva. Едва тогава ще можете да го използвате в сайта си.

Така изглежда добавеното от Вас изображение в таба Canva. След като бъде налично в тази галерия, можете да го използвате в страниците на сайта си.
Така изглежда добавеното от Вас изображение в таба Canva. След като бъде налично в тази галерия, можете да го използвате в страниците на сайта си.

С помощта на тази интеграция можете да:

  • създавате професионални графики и диаграми;
  • редактирате Ваши изображения;
  • вмъквате икони, елементи и текст;
  • оформяте постове за Instagram, Facebook, YouTube и LinkedIn;
  • правите тематични презентации с модерни темплейти;
  • използвате готови шаблони за бюлетини, постери, брошури;
  • създавате банери, рекламни материали, визитки, фактури и още.

И това съвсем не е всичко. Canva има чудесни възможности с над 3000 дизайн вариации. Разгледайте ги и ще се убедите. Надяваме се да Ви хареса, колкото и на нас, и да се възползвате от пълния потенциал на платформата, с чиято помощ можете да направите сайта си красив и въздействащ.

В случай че имате нужда от съдействие в процеса на създаване на визуално съдържание, потърсете ни по чат, имейл и телефон. С удоволствие ще Ви помогнем при изграждането на Вашия сайт.

Обновена: 22.06.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още