Leech защита в cPanel

Leech (лийч) на английски означава пиявица, теглене, изсмукване, което като дейност в интернет се отнася за изтеглянето на компютърни ресурси (файлове), без да се предложи нещо в замяна.

Когато става въпрос за хостинг услугата, лийчването се отнася за нежелан достъп до защитена част от сайта, чрез използване на данните за достъп (потребител/парола), които са публично публикувани или неправомерно придобити от трети лица. Най-често защитената част от сайта е директория, която е защитена с потребител и парола. В cPanel може да се активира защита от лийч, която блокира нежелания достъп до защитената директория. Защитата може да се активира след точно определен брой логвания, извършени в рамките на период от 2 часа.

Активиране на Leech защитата в cPanel

След като достъпите меню Leech защита в cPanel трябва да изберете защитената директория, за която искате да активирате защита от лийч, като кликнете върху името й. Директорията трябва да е защитена с потребител и парола (можете да поставите потребител и парола за достъп до дадена директория през cPanel » Директории защитени с парола). От списъка с директории в хостинг акаунта, кликнете върху името на тази, за която ще активирате Leech защитата.

Активиране на Leech защитата за защитена директория

Брой влизания на потребители за период от 2 часа: (1) Това е броят логвания, за всяко едно потребителско име по отделно, след който ще се активира leech защитата. Стойността, която се препоръчва, е 4 логвания. Ако зададете по-малко от 4, вероятността да се блокират и легитимни потребители е по-голяма, например в случай на прекъсвания при интернет доставчика и нуждата потребителят отново да се логне.

URL пренасочващо Leech потребителите към: (2) При задействане на защитата потребителят ще бъде насочен към посочения тук уеб адрес. Адресът е нужно да е извън защитената директория, в противен случай ще се генерира съобщение за грешка.

Изпращане на имейл към: (3) При задействане на защитата може да се изпрати имейл уведомление до посочения тук имейл адрес. В случай че има голям брой логвания за множество акаунти (потребител/парола), възможно е да получите голям брой имейл съобщения (ако не сте активирали опцията тези идентификации/акаунти да се деактивират).

Изключване на компрометираните акаунти: (4) Системата може да деактивира акаунта (потребител/парола), при задействане на защитата. За да се възстанови спрян акаунт е нужно да промените паролата на дадения потребител.

За да активирате Leech защита, завършете с Активиране.

За да спрете защитата кликнете на Спиране в раздел Спиране на Защитата.

За да добавите нова или да редактирате вече съществуваща идентификация (потребител/парола) за достъп до дадената директория, достъпете меню Директории защитени с парола.

Обновена: 12.10.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още