https://help.superhosting.bg/password-protect-directory.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Защита на директория с потребителско име и парола

Контролен панел cPanel
директории защитени с парола, защита на папка с парола, basic autentication

Възможно е достъпът до дадена директория да бъде защитен и за да се види съдържанието й, да се изисква въвеждане на потребителско име и парола.

Защита на уеб достъпа, чрез потребител и паролаЗа да защитите уеб достъпа до дадена директория с потребителско име и парола, може да използвате опцията от контролния панел cPanel -> (Файлове) Директории защитени с парола.

Ако използвате система за управление на съдържанието, например WordPress, то може да защитите директорията на Администрацията - /wp-admin.

Избор на директорияЗа да влезете в дадена директория и да видите нейното съдържание, изберете иконката (1) за директория. За да изберете директория, която да защитите, изберете името (2) на директорията.

След като ползвате опцията в cPanel и защитите директория /wp-admin, при достъп до административния панел на WordPress може да получите съобщение за грешка. Съобщението може да съдържа текста: "Redirect Loop". За да възстановите достъпа до администрацията добавете следния ред, най-долу, във файла /wp-admin/.htaccess: ErrorDocument 401 default

Активиране на защитата за избраната директория

Активиране на защитата за избраната директорияМаркирайте директорията, която искате да защитите, като кликнете върху името й.

Преди да създадете потребител и парола,  включете самата защита, като маркирате опцията "Директория защитена с парола" (1), въведете име (2) и изберете бутона "Запазване" (3).

Името, което сте въвели, ще се показва на прозореца, когато се достъпи директорията през уеб браузър.

Създаване на потребител

Създаване на потребител и паролаСлед като защитата е активирана, създайте потребител и парола за достъп.

Въведете желаното потребителско име (1) и паролата (2) за достъп (два пъти).

В раздел "Сила на паролата" (3) ще се визуализира колко е сложна новата парола. Силни пароли са тези, които съдържат малки и големи букви, цифри и символи.

Важно е паролата да бъде силна, затова е препоръчително да използвате Генератора на пароли, чрез който да създадете такава.

Създайте потребителя със "Запазване" (4).

За да промените паролата на потребител, използвайте същата форма (за създаване на потребител). Въведете името на създадения потребител и попълнете два пъти новата парола.

Оторизирани потребители

Премахване на създаден потребителОт този раздел можете да изтривате създадените потребители.

Маркирате потребителя, който искате да премахнете, и избирате бутона "Изтриване на потребител".

След като има активирана защита на достъпа до дадената директория, при достъпването й в уеб браузър ще бъде изискано въвеждането на потребителското име и паролата за достъп.

500px270px
SuperHosting.BG
  Контролен панел cPanel
 • Проверка, статус и особености на кеширането в SuperCache
  В случай че извършвате прецизна настройка на SuperCache, при тестване на опциите му от голяма помощ ще са специалните HTTP статус хедъри, които ще получавате. Системата на SuperCache е настроена... »
 • Опции за напреднали в SuperCache Manager
  Освен основните настройки за кеширане, в SuperCache Manager са налични допълнителни опции - за напреднали. Чрез тези опции можете да направите фина настройка на системата за кеширане. От тук можете... »
 • SuperCache Manager by SuperHosting
  SuperCache Manager е един от наличните супер-инструменти в cPanel, чрез който можете да ускорите неимоверно зареждането на вашите уеб сайтове. SuperCache е уеб ускорител (Web Accelerator), който кешира целия изходен код... »
 • Супер-Инструментите в cPanel
  В контролния панел cPanel се предлагат специалните супер инструменти, разработени от СуперХостинг.БГ, с които ще управлявате по-бързо и лесно съдържанието и уеб сайтовете, разположени в хостинг акаунта. SUPERHOSTING TOOLS В раздел SuperHosting... »
 • Мениджър на потребители в cPanel
  През мениджъра за потребители в cPanel можете да създавате нови потребители, да редактирате съществуващи, да променяте пароли и да задавате права за достъп до FTP и имейл и други. Списък с... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg