1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да създадете страници тип „котва“ в сайта си със Сайт билдър?

Как да създадете страници тип „котва“ в сайта си със Сайт билдър?

Сигурно сте любопитни да разберете какво означават „котвите“ и каква е функцията им в контекста на страниците. Страница тип „котва“ е позната също и като „anchor“. Именно затова в Сайт билдър иконата се визуализира като котва. Препратките са кликаеми текстове, които отвеждат потребителя до определена част от страницата. Това спестява скролване, т.е. време.

Със Сайт билдър е лесно да добавите „котви“ само с 1 клик. Ето как можете да го направите:

Препратки

С тази функционалност можете да свързвате препратки със снимка, видео или друг текст на същата страница. Например, един бутон „Прочети повече“ да води до определена секция на страницата, която съдържа промоционален текст с условия.

Нека видим как се случва това.
На първо място, създайте линк на даден елемент от страницата. Натиснете върху съответния елемент и изберете опцията за добавяне на препратка.

Изберете „Котва“. Редакторът ще Ви насочи към избор на позиция на котвата, различна от селектираната. Поставете „котвичката“ на желаното място в рамките на същата страница – може да е текст, картинка, видео, блок.

Потвърдете името на препратката и натиснете „Запазване“.

За да видите промените, натиснете Преглед и тествайте. Сега, когато натиснете елемента с препратка към определена секция на страницата, ще се преместите директно на позицията, която е асоциирана с нея.

Можете да редактирате съществуващи препратки – от вътрешни да ги направите „котва“. Това става по следния начин:

  • Натиснете елемента, съдържащ препратката (вътрешна, външна).
  • Кликнете върху иконата за препратка.
  • Добавете препратка по описаната процедура.
  • Запазете промените.

Страници

За разлика от препратките, страницата тип „котва“ се вижда в навигацията на уебсайта. Тя пренасочва посетителите на сайта Ви не само към дадена страница, а към определена част от нея.

Табло
Страници

Можете да създадете страница „котва“, като отворите раздел „Страници“ в таблото за управление и кликнете върху иконата „+“.

кликнете върху иконата „+"

Сега изберете „котва“ и сте готови!

Сега изберете "котва"

След като изберете типа на страницата, Сайт билдър ще Ви насочи към избор на място от страницата за „котвата“ (не забравяйте да се придвижите към съответната страница, на която ще зададете препратката).

настройки

Почти сте готови! Сега е нужно да зададете име на страницата, което ще се вижда в адресната лента на Вашия браузър.

Също така можете да настроите видимостта на различните устройства. Имате възможност да направите страницата от основна на второстепенна. В такъв случай няма да се визуализира.

Уверете се колко е лесно със Сайт билдър!

Ако имате нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас по имейл, чат или телефон. Нашият екип ще Ви окаже съдействие да създадете желания сайт напълно професионално със Сайт билдър.

Обновена: 18.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още