1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Блокове в Сайт билдър [Видео]

Блокове в Сайт билдър [Видео]

Всеки сайт може да се превърне в уникално онлайн пространство с помощта на няколко инструмента, подходящите ефекти и красиво стилизирани блокови компоненти. Сайт билдър Ви предлага всичко това и много повече!

Избирайки готов блоков елемент, спестявате време, което иначе бихте могли да вложите в търсене на качествени изображения или мултимедия например. Задаването на отстояния, шрифт, цветове и подравняването на текста няма да Ви се сторят толкова досадна част от творческия процес, защото можете да избегнете. Просто разгледайте секция Блокове.

Ето колко лесно можете да управлявате всеки блок във Вашия сайт:

Блокове

Ще намерите голямо разнообразие от блокови компоненти, създадени от дизайнери и готови да бъдат добавени в сайта Ви.

За да започнете, кликнете иконата „Блокове“ и ще откриете списък с видовете блокови елементи, обособени в различни категории: хедър, футър, основни и всички.

Налични Блокове
Моите Блокове

Просто изберете една от тези възможности (например “Основни”), за да разгледате всички варианти, които можете да добавите към страницата си. Не забравяйте да скролнете надолу, за да прегледате всички налични примери.

Поставете блок елемента, който сте си харесали, само с един клик върху него и с внимателно плъзгане до желаната от Вас позиция.

Вече можете да започнете с неговата редакция!

Поставете курсора върху блока и натиснете трите точки в горния ляв ъгъл, за да го оформите спрямо Вашите представи. Можете да качвате снимка за фон или видео, за да направите сайта си забележителен.

Настройките позволяват редактирането на позиционирането в мобилната версия, както и видимостта. Опцията “Устройство” Ви дава свободата да променяте изгледа на избрания елемент спрямо вида на устройството, от което ще се отваря Вашият сайт. Опциите са десктоп, мобилно устройство, таблет и всички заедно. “Локация” ограничава или разрешава достъпа до уебсайта Ви спрямо различни параметри – град, държава или IP адрес.

В случай че искате да съхраните определен блок и да го приложите още веднъж в следващата страница, влезте в “Настройки” и кликнете върху „Запазване като блок”. Така ще можете да го запазите като Ваш персонализиран компонент, готов за добавяне в страниците Ви. Имате и алтернативаен вариант – клавишната комбинация Ctrl+C Ви позволява да го дублирате, още докато извършвате преместването.

Освен всичко можете да смените реда на блоковете и отново само с кликване и приплъзване. Задръжте курсора на мишката върху желания блок и го издърпайте от 3-те точки, които се появяват в горния ляв ъгъл.

Ако решите да скриете блока, просто влезте в “Настройки” и изберете “Скриване”.

Съвсем лесно се оказва и премахването на блоковия компонент. Ще се ориентирате по иконата “Изтриване”, която се намира в менюто за редакция на елемента.

Ако срещнете затруднение или възникнат въпроси, не се колебайте да се обърнете към нас по имейл, чат или телефон. Нашият екип ще Ви окаже съдействие, за да направите своя уникален уебсайт напълно професионално със Сайт билдър.

Обновена: 12.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още