1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да добавим бутони в сайта? [Видео]

Как да добавим бутони в сайта? [Видео]

Сайт без бутони е като телефон без клавиатура. Може да съществува, но е неефективен.

Бутоните са един от най-важните елементи на сайта Ви. Те са като виртуални врати за клиента. Водят го към нови измерения във Вашия сайт.

Бутоните винаги насочват към друга вътрешна страница или инициират сваляне на файлове. Не ги използвайте за отвеждане до друг сайт или външна страница.

Как се добавя бутон в сайта в Сайт билдър?

  1. Изберете секция „Елементи“ от таблото за управление.
  2. Кликнете върху иконата „Бутон“ и я приплъзнете към мястото, на което искате да поставите бутона.
  3. Редактирайте неговата визия.
Бутон

Толкова е лесно!

Сега следва творческата част.

Как да редактирам дизайна на бутона?

Бутон

Кликнете един път върху самия бутон.

Настройки на бутон

Пред Вас ще се визуализират няколко опции. Разгледайте „Настройки стил„, където ще откриете:

  • Възможност да смените вида и размера на шрифта. Изберете най-подходящия за Вашия бутон. Променете плътността и отстоянията между буквите, ако е необходимо.
  • Контури. Можете да регулирате градуса на ъглите на Вашия бутон. Катинарчето в средата служи за индикация, че бутонът може да се отключи или заключи за редакция.
  • Размери. С тази опция можете да регулирате не само височината, но и широчината на бутона. Също така можете да промените позицията на текста в бутона – колко близо, центрирано или далече да бъде от очертанията на бутона.
  • Цветове. С това меню променяте цвета на очертанията, на фона и текста. Изберете измежду зададените цветове или отбележете конкретна комбинация.
  • Цветове при посочване. Когато посочите с курсора върху елемента, цветът му ще се промени. По този начин Вие виждате, че се намирате върху съответно този елемент. Най-често се използва при линковете (хипертекстовете). За да промените цвета при посочване, натиснете последното предложение в настройките. Там изберете желания нюанс.

Още опции:

Натискайки иконата „Редактиране„, ще видите поле за изписване на текст. В него попълнете посланието на бутона. По-надолу ще видите 3 различни опции за форма на бутона. Изберете тази, която пасва на идеята Ви.

Редактиране

Наред с това, можете да добавите линк. Натискайки бутона, потребителят ще се озове на страницата, на която искате да го отведете.

Променете позицията на самия бутон с опцията „Позициониране„. Експериментирайте и разберете кое местоположение ще Ви допадне най-много.

Редактирайте визуализацията на бутона. Можете да ограничите или разрешите достъпа му през различни устройства – десктоп, таблет и мобилно устройство. Същата възможност Ви дава и опцията „Локация„, но по други параметри – град, държава или IP-адрес.

Ако бутонът не Ви трябва, изтрийте го с последната икона от настройките в менюто.

Ако имате нужда от допълнителни насоки или възникнат въпроси, не се колебайте и се свържете с нас по чат, имейл или телефон. Нашият екип ще Ви окаже съдействие, за да създадете своя сайт напълно професионално.

Обновена: 31.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още