1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Преглед на контролния панел за управление на сайта

Преглед на контролния панел за управление на сайта

Сайт билдър е платформа, която разполага със своя специфична структура, даваща абсолютна свобода на потребителите да създадат уебсайта, който искат. Интуитивният панел и наличните инструменти позволяват лесно оформление и бърза редакция на всички страници по сайта. За отрицателно време може да превърнете идеята си в работещ онлайн проект.

Разберете как бързо и лесно да изградите желания сайт със Сайт билдър в рамките на 1 час.

Как? Ето откъде може да започнете:

Разгледайте контролния панел/навигацията отляво.

  • Опцията „Преглед“ Ви показва изгледа на сайта, който вижда Вашата аудитория, след като вече сте завършили работата си по него.
  • Таблото води към едно добре структурирано меню, в което ще откриете богат набор от инструменти, служещи за оформлението на сайта.
  • Секцията „Блокове“ позволява да промените бързо и лесно дизайна на отделни части от страницата.
  • С „Елементи“ имате възможност да добавяте всички елементи, които Ви липсват, само с едно придърпване и поставяне върху желаното място в дадена страница.
  • С бутона „Цветове“ може да сменяте цветовете в уебсайта си и да го превърнете в атрактивно онлайн пространство.
  • С помощта на „Ефекти“ добавяте необходимата динамика на страниците, която кара сайтът Ви да „оживее“.

Видео:

Абонирайте се за нашия YouTube канал >>

Навигацията Ви позволява да разгърнете творческите си възможности и да създадете свой собствен сайт от самото начало. Благодарение на опцията „Drag & Drop“ (плъзгане и пускане) можете да оформите много лесно всеки детайл спрямо Вашите представи.

Навигация

Елементите могат да се разположат от край до край на целия екран, както и да се центрират спрямо „рамката“ на избраната тема.

Когато искате да промените дължината на даден елемент, кликнете веднъж върху него с левия бутон на мишката, за да се визуализират неговите контури. Изтеглете го до желания размер посредством страничните показатели, като използвате курсора на мишката.

Едни от най-важните и въздействащи части на всяка страница са нейните начало и край, наречени още хедър и футър. Обикновено в тях се съдържа ценна информация, която помага на посетителите да се ориентират по-лесно в сайта. Най-често в хедъра се намира логото и основната навигация, докато във футъра се посочват контактите за кореспонденция, връзките на сайта със социалните мрежи, линкове към блога, основното меню и услугите, както и форма за абонамент.

Налични блокове

Добре е да знаете, че ширината на хедъра и футъра е фиксирана, но ако изберете някоя от предложените алтернативи в секцията „Блокове“, имате възможност да я коригирате, както и да променяте позицията на елементите вътре в тях.

Всички промени по сайта се запазват автоматично. Така ще избегнете риска от повторна редакция, ако случайно забравите да ги съхраните още първия път. Освен това имате възможността да се насладите изцяло на интензивния творчески процес и да контролирате по-добре крайния резултат.

Ако срещнете затруднение в някоя от стъпките, не се колебайте да се обърнете към нас по имейл, чат или телефон. Ние ще Ви окажем съдействие, за да „облечете“ идеята си в уникален и красив сайт.

Обновена: 17.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още