1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Сайт билдър – Шрифтове

Сайт билдър – Шрифтове

Многократно сме подчертавали значението на ефективното текстово съдържание за един уебсайт. То дефинира посланието, което искате да достигне до потребителите, а добре подбраната типография определя визуалното въздействие.

Точно тогава на помощ идва Google Fonts.

Секцията "Шрифтове", която се намира в таблото за управление на Сайт билдър, позволява добавянето на разнообразни шрифтове, които бихте могли да използвате в сайта си.

Нека проверим как работи!

Отворете приложението и ще намерите всички налични шрифтове в секция "Моите шрифтове".
При задържане на курсора върху дадения шрифт, ще забележите опции за добавяне, налични за конкретни езици от падащото меню.

Сега можем да продължим с "Библиотека за шрифтове", за да използваме шрифтовете от Google Fonts.

Може да филтрирате шрифтовете по категории и по езици.

Всичко, което е нужно да направите, е да намерите най-подходящия шрифт за Вашия сайт и да го добавите с помощта на опцията "Добавяне към моите шрифтове".

Когато веднъж сте добавили нов шрифт, той автоматично ще се появява в секция "Моите шрифтове" и Вие ще можете да го използвате при оформлението на Вашето съдържание.

Убедете се, че сте видели всички желани шрифтове от списъка!

В случай че смятате даден шрифт за неподходящ, просто сложете курсора върху него и ще се появи опция за премахване.

Ние препоръчваме използването на максимум 3 шрифта за оптимална бързина на сайта.

Това е всичко. Смело експериментирайте с елементите в Сайт билдър и открийте пълния капацитет на функционалностите в редактора.

Ако срещнете затруднение при изпълнението на някоя от стъпките или възникнат въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Нашият екип ще Ви окаже съдействие по чат, имейл или телефон, за да създадете напълно професионално своя уникален уебсайт.

Обновена: 20.03.2020

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още