1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да добавим контактна форма в сайта? [Видео]

Как да добавим контактна форма в сайта? [Видео]

Контактът с посетителите на Вашия сайт играе важна роля за неговото развитие в правилната посока. Освен това наличието на обратна връзка ще Ви бъде от полза за въвеждането на подобрения и нови функционалности, които да превърнат сайта Ви в предпочитана онлайн дестинация.

За тази цел определено ще имате нужда от елемента „Форма“ в Сайт билдър. За да го добавите, отворете секция „Елементи“ и кликнете върху него. Плъзнете иконата и я пуснете на желаната от Вас позиция в страницата.

Форма

Лесно можете да стилизирате шрифта, контурите, отстоянията, цвета и др., за да създадете своя собствена уникална форма. В менюто на основните настройки ще видите всички налични опции за това.

Както виждате, имате възможност не само да промените дизайна, но и да добавяте нови полета във формата, както и да изберете къде да се изпращат предоставените данни. Разгледайте опцията „Настройки„, която Ви дава свободата да персонализирате елемента.

Настройки
Настройки стил

Редактирайте името на полето „Прикачи файл„, както Ви харесва. Направете го нестандартно и запомнящо се.

В случай че искате да смените стила на бутоните, отворете опцията „Променете дизайна на формата“ от същото меню.

Можете да промените ширината, както и дизайна на формата така, че да съответстват на Вашите представи. Само раздвижете контролерите.

Кликнете върху „+“, за да добавите полета за допълнителна информация, която Ви е необходима.

Данните, които ще получавате от Вашите посетители, ще влизат в пощенската кутия на имейл адреса, който сте въвели при регистрацията на сайта си. Ако не искате да се съхраняват там, можете да замените настоящия имейл с друг.

Ще намерите опции за свързване на формата с Mailchimp, Google Sheets и Intercom. Изберете опцията, която предпочитате, кликнете върху „Свързване“ и влезте в профила си.

За Google Sheets продължете с избора на желания Spreadsheet и се уверете, че сте добавили съответно името на работния лист.

Ако искате Вашите посетители да получат обратно съобщение, след като са изпратили своето, можете да активирате Thank you съобщение и да го редактирате, както Ви харесва.

Искате да предпазите сайта си от спам? Функцията reCAPTCHA е точно това, което търсите.

Това е изображението с генерирани цифри и букви, които потребителят трябва да въведе като мярка за сигурност преди да изпрати формата. Но Google го трансформира в невидим елемент, въвеждайки поле с отметка „Не съм робот“. Така „реалните“ потребители няма да бъдат допуснати, ако не отбележат квадратчето с потвърждение.

Първо влезте в страницата на reCAPTCHA и кликнете върху бутона „My reCAPTCHA„.

My reCAPTCHA

Изберете опцията „Невидима reCAPTCHA“.

Невидима reCAPTCHA

Въведете домейна и съществуващите поддомейни към Вашия уебсайт. Кликнете върху „Регистрация“ (Accept and Register).

Google ще генерира „ключове“, които ще можете да използвате на по-късен етап. Скролнете до Advanced Settings (Разширени настройки), за да зададете предпочитанието за сигурност. Кликнете върху бутона „Запазване„.

След това отворете уебсайта си и от настройките на елемента изберете „Настройки„. Намерете опцията „Невидим reCAPTCHA“, разрешете я, въведете ключовете, генерирани от Google (Site Key и Secret Key) и натиснете бутона „Запазване“.

Това е всичко. Вече можете да забравите за досадните спам съобщения!

Ако решите да изтриете елемента, само кликнете върху него и изберете бутона „Изтриване„. Лесно е, нали?

Ако срещнете затруднение при изпълнение на някоя от стъпките или възникнат въпроси, не се колебайте да се свържете с нас по чат, имейл или телефон. Ние ще Ви окажем съдействие, за да създадете своя уникален уебсайт напълно професионално със Сайт билдър.

Обновена: 24.05.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още