1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Сайт билдър – Форма (Елементи)

Сайт билдър – Форма (Елементи)

Контактът с посетителите на Вашия сайт играе важна роля за неговото развитие в правилната посока. Освен това наличието на обратна връзка ще Ви бъде от полза за въвеждането на подобрения и нови функционалности, които да превърнат сайта Ви в предпочитана онлайн дестинация.

За тази цел определено ще имате нужда от елемента „Форма“ в Сайт билдър. За да го добавите, отворете секция „Елементи“ и кликнете върху него. Плъзнете иконата и я пуснете на желаната от Вас позиция в страницата.

Лесно можете да стилизирате шрифта, контурите, отстоянията, цвета и др., за да създадете своя собствена уникална форма. В менюто на основните настройки ще видите всички налични опции за това.

Както виждате, имате възможност не само да промените дизайна, но и да добавяте нови полета във формата, както и да изберете къде да се изпращат предоставените данни. Разгледайте опцията „Настройки„, която Ви дава свободата да персонализирате елемента.

Редактирайте името на полето „Прикачи файл„, както Ви харесва. Направете го нестандартно и запомнящо се.

В случай че искате да смените стила на бутоните, отворете опцията „Променете дизайна на формата“ от същото меню.

Можете да промените ширината, както и дизайна на формата така, че да съответстват на Вашите представи. Само раздвижете контролерите.

Кликнете върху „+“, за да добавите полета за допълнителна информация, която Ви е необходима.

Данните, които ще получавате от Вашите посетители, ще влизат в пощенската кутия на имейл адреса, който сте въвели при регистрацията на сайта си. Ако не искате да се съхраняват там, можете да замените настоящия имейл с друг.

Ще намерите опции за свързване на формата с Mailchimp, Google Sheets и Intercom. Изберете опцията, която предпочитате, кликнете върху „Свързване“ и влезте в профила си.

За Google Sheets продължете с избора на желания Spreadsheet и се уверете, че сте добавили съответно името на работния лист.

Ако искате Вашите посетители да получат обратно съобщение, след като са изпратили своето, можете да активирате Thank you съобщение и да го редактирате, както Ви харесва.

Искате да предпазите сайта си от спам? Функцията reCAPTCHA е точно това, което търсите.

Това е изображението с генерирани цифри и букви, които потребителят трябва да въведе като мярка за сигурност преди да изпрати формата. Но Google го трансформира в невидим елемент, въвеждайки поле с отметка „Не съм робот“. Така „реалните“ потребители няма да бъдат допуснати, ако не отбележат квадратчето с потвърждение.

Първо влезте в страницата на reCAPTCHA и кликнете върху бутона „My reCAPTCHA„.

Изберете опцията „Невидима reCAPTCHA“.

Въведете домейна и съществуващите поддомейни към Вашия уебсайт. Кликнете върху „Регистрация“ (Accept and Register).

Google ще генерира „ключове“, които ще можете да използвате на по-късен етап. Скролнете до Advanced Settings (Разширени настройки), за да зададете предпочитанието за сигурност. Кликнете върху бутона „Запазване„.

След това отворете уебсайта си и от настройките на елемента изберете „Настройки„. Намерете опцията „Невидим reCAPTCHA“, разрешете я, въведете ключовете, генерирани от Google (Site Key и Secret Key) и натиснете бутона „Запазване“.

Това е всичко. Вече можете да забравите за досадните спам съобщения!

Ако решите да изтриете елемента, само кликнете върху него и изберете бутона „Изтриване„. Лесно е, нали?

Ако срещнете затруднение при изпълнение на някоя от стъпките или възникнат въпроси, не се колебайте да се свържете с нас по чат, имейл или телефон. Ние ще Ви окажем съдействие, за да създадете своя уникален уебсайт напълно професионално със Сайт билдър.

Обновена: 20.03.2020

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още