1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да свържете Google Analytics с Вашия сайт?

Как да свържете Google Analytics с Вашия сайт?

Готови ли сте с работата по Вашия неповторим уебсайт? Ако се чудите какво следва, даваме категоричен отговор на този въпрос – анализ и статистики. Те са точно толкова важни, колкото и атрактивното презентиране на Вашата идея в дигиталното пространство.

С помощта на данните и получените резултати ще научите повече за аудиторията на Вашия сайт, ще подобрите маркетинговата си стратегия и ще добиете по-ясна представа кои са Вашите силни и слаби страни.

Google Analytics е сред най-популярните инструменти, с които бихте могли да следите статистиките за уебсайта си и да ги анализирате за определен период. Но знаете ли как да го свържете с Вашия сайт през Сайт билдър?

Тук се намесваме ние с няколко кратки и лесни за изпълнение инструкции:

Влезте в сайта на Google Analytics и създайте свой акаунт, като използвате профилите си в Gmail или Google accounts.

Въведете необходимата информация и кликнете върху бутона Get Tracking ID.

Стартиране
  1. Нека започнем с настройване на собствеността. Въведете име на собствеността, часова зона на отчитане и валута. Кликнете върху опцията „Показване на разширените опции“, преди да изберете Напред.
Показване на разширените опции

2. Създаване на собственост в Universal Analytics.

Активирайте опцията с плъзгача в дясно. Изберете опция Създаване на собственост само в Universal Analytics.

плъзгача в дясно

3. Трета стъпка – Всичко за бизнеса Ви. Тук попълнете информацията за Вашия бизнес. Сложете отметка на характеристиките, свързани с дейността, която упражнявате.

Всичко за бизнеса Ви

4. Отворете собствеността за UA кода > Информация за проследяване > Проследяващ код.

UA кода

След като получите своя уникален Tracking код, пред Вас се откриват две възможности да го свържете с уебсайта си през Сайт билдър:

• Едната е през Таблото за управление » Интеграции » Google Analytics. Поставяте Tracking кода и директно свързвате сайта със статистическия инструмент на Google.

Таблото за управление » Интеграции » Google Analytics

• Втората отново се осъществява през Таблото за управление » Настройки » „Вграждане на код„. Поставете Tracking кода в полето „След отварящ таг“ <head>.

Настройки » Вграждане на код
Вграждане на код

Убедете се, че сте запазили всички промени. Когато го направите, ще можете да следите всички анализи, които са Ви необходими.

Ако срещнете затруднение при изпълнението на някоя от посочените стъпки, не се колебайте да се свържете с нас. Ние ще Ви окажем съдействие, за да създадете своя уникален сайт.

Обновена: 10.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още