1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да интегрирате HotJar в сайта си?

Как да интегрирате HotJar в сайта си?

Сигурно често си задавате въпроса дали е възможно да разберете какво правят потребителите на сайта Ви, т.е. да погледнете през техните очи.

Е… благодарение на интеграциите в Сайт билдър, това е възможно.

Какво е HotJar?

HotJar е полезен инструмент, който Ви показва поведението на потребителите. Дава Ви статистика и визуален анализ, показващи къде по страниците на сайта Ви кликат, къде отиват, от коя страница напускат сайта и т.н.

Благодарение на HotJar ще разберете кои са най-посещаваните секции и страници от Вашия сайт. Също така, ако имате колебание, че определени бутони или блокове са нефункционални, ще можете да тествате.

За повече информация относно възможностите и ползите на инструмента, посетете официалната страница на HotJar – hotjar.com.

Откъде да започна с интеграцията?

На първо място е необходимо да си направите регистрация в HotJar. Посетете официалния сайт на инструмента и натиснете червения бутон Try it for free. Този инструмент е платен, но има безплатна версия за определен период от време.

Нека разгледаме подробно стъпките за регистрация:

  • Посетете заглавната страница на HotJar и натиснете бутона Try it for free.
  • Имате възможност да се логнете с Вашия Google акаунт или да си направите нов. Следвайте стъпките за създаване на нов акаунт.
  • Въведете име и имейл в празните полета. Натиснете Let’s get started.
  • Въведете парола, която да е достатъчно защитена. Спазвайте описаните условия. Отбележете тикчето, че се съгласявате с условията. Натиснете Next.
  • Изберете длъжност, отбележете с Да или Не дали ще използвате инструмента за сайтовете на клиентите си, или за Ваш собствен сайт. Попълнете име на организацията. Натиснете бутона Next.
  • Въведете линк към сайта си. На следваща стъпка изберете типа бизнес, който развивате. Натиснете Start Using HotJar.
  • При тази регистрация няма нужда да потвърждавате процеса. Ще Ви бъде изпратен имейл за добре дошли, който не изисква допълнителни действия от Ваша страна.
  • След регистрация, апликацията Ви препраща направо към администрацията на инструмента. Първото, което ще видите е код на няколко реда, който трябва да копирате и да поставите на сайта си.

Нека видим как става това.

Интегрирайте HotJar на Вашия сайт.

Имате 2 опции за имплементация. Чрез въвеждане на ID и чрез вграждане на код в HTML редактора.

1. Въвеждане на ID

Идентификационния номер на приложението ще намерите точно под полето на кода вдясно. Копирайте го. Сега е време да го поставите в Сайт билдър. Следвайте описания път:

Табло » Интеграции » HotJar.

В полето въведете копирания идентификационен номер. Натиснете „Свързване„.

Готово. Вече имате HotJar на сайта си. Сега вече можете да проследите поведението на Вашите потребители и да си изясните цялата картинка.

Но нека видим и другия начин за имплементация.

2. Вграждане на код.

Копирайте кода от полето. За разлика от повечето кодове за вграждане, този не се поставя в частта <head></head>, а в <body></body>.

Следвайте посочения път в Сайт билдър редактора:

Табло » Настройки » Вграждане на код.

Поставете кода в частта. Натиснете „Запазване„.

Сами виждате колко е лесно!

Пожелаваме Ви успешно опознаване на Вашата аудитория.

Обновена: 02.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още