1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Добавяне на слайдер с изображения в сайта през Сайт билдър

Добавяне на слайдер с изображения в сайта през Сайт билдър

Нека започнем от далече. Какво въобще е слайдер с изображения?

Слайдерът представлява инструмент за показване на няколко големи снимки/изображения/клипчета в една секция. Всяка графика може да има текст под формата на заглавие и/или описание/послание. Възможно е да бъдат съпътствани от бутон, водещ към друга релевантна страница или цялата картинка при клик да препраща към друго място в сайта.

Слайдерът може да се нарича още и карусел. Представете си го като PowerPoint презентация, но с няколко слайда. Те са различни един от друг и се сменят автоматично или при кликване на съответните бутони за смяна на слайда.

Как да добавите секция със слайдер към страница на сайта?

Ако искате да добавите в уебсайта си допълнителни визуални ефекти и едно изображение не Ви е достатъчно, използвайте вече споменатия елемент.

Ето и стъпките:

1. Кликнете върху „Елементи“ от основната навигация вляво.
2. Изберете иконката „Слайдер“.

Слайдер

3. Приплъзнете я към желаната позиция.

Приплъзнете я към желаната позиция

4. Поставете и редактирайте.

Готови ли сте да добавите изображенията и да ги подредите?

Изберете опцията „Настройки слайдери“ в лентата за редакция и качете изображения от Вашия компютър или изберете няколко от безплатната галерия на Unsplash.

Настройки слайдери

Можете да размествате поредността на снимките според Вашите предпочитания. Просто задръжте изображението и го приплъзнете към желаната позиция.

Настройки на слайдера

За да промените параметрите на елемента, кликнете върху него и изберете опцията „Настройки“.

Настройки

Можете да избирате между 3 различни варианта за смяна на слайдовете: хоризонтално, вертикално и плавно появяване. Това Ви дава повече гъвкавост при презентацията на Вашите красиви и стойностни банери.

След това имате възможност да коригирате времето за смяна на слайдовете от „Скорост на анимацията“.

Настройки на слайдер

Имайте предвид, че времето за смяна се измерва в милисекунди. Ако искате Вашите снимки да се сменят автоматично, уверете се, че сте активирали опцията „Автоматично пускане“.

Автоматично пускане

Можете също така да зададете време за автоматичното пускане чрез опцията „Забави автоматичното пускане“. Предоставянето на известно време за пълно зареждане на страницата, преди изображенията да започнат да се променят, е полезно в случай че някои от Вашите посетители имат бавна интернет връзка.

В тези настройки можете да изберете дали да включите, или изключите още няколко интересни настройки:

  • Номериране на страници. Виждате ли тези три точки по хоризонтала долу в центъра на слайдера? Е, те показват на кой слайдер сте в момента и ако искате да се преместите на друг, просто кликвате върху една от другите две точки.
  • Стрелки. Изберете дали да има, или не, стрелки за смяна на слайдера.
  • Режим корица. Решете дали слайдерът да покрива цялата секция, или не.

Не забравяйте да натиснете „Запазване“, след като персонализирате елемента по начина, който искате.

Редактирайте стила на слайдера

За да коригирате цвета на стрелките и на номерата на страниците , кликнете върху „Настройки стил“.

Настройки стил

Изберете предпочитаните цветове от палитрата. Ако имате вече конкретен цвят наум, можете да поставите неговия хекс код в предвиденото за целта поле. Заедно с това можете да променяте нивото на плътност.

Променете начинът, по който се визуализира Вашия слайдер

Променете позицията на Вашия слайдер с опцията „Позициониране“. Пробвайте всички възможности и преценете коя Ви допада най-много.

Опцията „Видимост“ дава възможност да изберете къде да се появява слайдерът – на десктоп, таблет или мобилно устройство. Просто натиснете „Устройство“ и изберете желаната опция от падащото меню.

Имайте предвид и „Локация“. От там можете да разрешавате или ограничавате достъпа към елемента спрямо различни параметри – град, държава или IP адрес.

Aко вече не се нуждаете от елемента, кликнете върху „Изтриване“, за да го премахнете от страницата си.

В случай че срещнете затруднение или възникнат въпроси, не се колебайте да се свържете с нас по чат, имейл или телефон. Нашият екип ще Ви окаже съдействие, за да създадете своя сайт напълно професионално със Сайт билдър.

Обновена: 12.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още