1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да добавим изображения в сайта? [Видео]

Как да добавим изображения в сайта? [Видео]

Видео:

Абонирайте се за нашия YouTube канал >>

Повече от всякога потребителското поведение се ориентира към визуалната стимулация. За да подобрите преживяването на сайта си, използвайте мултимедийно съдържание – снимки, картинки, интерактивни елементи, видеа.

Добавянето на изображение към Вашия уебсайт е прекрасен начин да го направите по-впечатляващ и по-визуално привлекателен. Затова ще Ви помогне елементът „Изображения“ в Сайт билдър.

Първа стъпка: Избор на изображение.

За да добавите изображение, снимка или какъвто и да е друг графичен файл, е необходимо просто да придърпате иконката на елемента в полето за редакция на Вашия сайт.

Изображения

Сега просто кликнете където и да е върху зоната и ще се появят опциите за редакция.

Ето и какво точно трябва да направите:

1. Натиснете бутона Качване.

Качване

2. Изберете желаното от Вас изображение.

3. Добавете го и то ще се появи в полето на секцията за допълнителна редакция.

Ако вече сте качили изображения, които искате да използвате, изберете опцията „Медия“ и посочете това, което искате да добавите.

Имате възможност да изберете и безплатни изображения направо онлайн. За тази цел използвайте опцията „Безплатна галерия с изображения„.

Втора стъпка: Редакция на размера.

За да промените размера на изображението, кликнете върху него и раздвижете контролерите. Пред Вас ще се появят 2 типа контролери – с тези в черно можете да промените разстоянието между изображението и границите на секцията, а със зелените – височината на самото изображение.

В следващото видео ще Ви покажем как да оразмерите изображенията, които искате да добавите в сайта си:

раздвижете контролерите
раздвижете контролерите

Трета стъпка: Добавяне на линк.

Ако желаете да добавите линк към изображението, изберете бутона „Настройки препратка“ от опциите за редакция. На тази стъпка можете да посочите тип на връзката, която искате да поставите върху изображението. Налични са 3 варианта: в сайта, извън сайта и котва.

Вътрешните линкове можете да използвате, когато искате да свържете вече съществуваща страница от сайта Ви с изображението, което сте качили, така че посетителите Ви да бъдат изпратени на тази страница, когато кликнат върху изображението.

Например, картинката Ви с промоция на начална страница да води до страницата за контакт или форма за абониране при натискането ѝ.

Външните линкове се използват, когато искате да изпратите потребителите на друг уебсайт. Не препоръчваме да използвате този тип връзки, освен ако това не е лого или банер на партньор. Последното, което искате, е да накарате потребителите да напуснат сайта Ви.

Котвите са полезни, когато желаете да посочите конкретна област или секция от страницата Ви, до която да бъде насочен посетителят на сайта. Например, имате страница с изброени услуги – с препратките от котвите потребителят може да бъде изпратен на всяка една секция с описание на услугата, вместо да скролва досадно.

Четвърта стъпка: Разгледайте настройките на изображението.

А сега нека видим с какво разполагате в опцията „Настройки„.

Настройки

Можете да поставите Вашето изображение в нормален и фонов режим. Пробвайте и двата варианта, за да усетите, кой изглед ще е по-подходящ за целите на Вашето изображение.

Следва да добавите заглавие на изображението, описание и Alt имидж. Заглавието се визуализира при преминаване с курсора на мишката върху изображението при публичния изглед, докато Alt имидж има отношение към SEO.

Не харесвате как изображението Ви е позиционирано на страницата?

Винаги можете да го промените с натискане на бутона „Позициониране„. Разполагате с 3 опции, за да подравните изображението горе, в центъра или долу.

Не пропускайте и настройките за видимост.

Тази опция Ви дава възможност да избирате на какви устройства искате да се визуализира изображението. Можете да му зададете изглед за десктоп, таблет или мобилно устройство. Нужно е само да натиснете бутона „Видимост“ и да изберете желаната опция от падащото меню.

Имайте предвид и бутона „Локация„. Той Ви дава възможност да разрешите или ограничите видимостта на елемента спрямо няколко параметъра – град, държава или IP адрес.

Ако сте решили да изтриете изображението, кликнете върху опцията „Изтриване“ и изображението ще изчезне незабавно.

Лесно е нали?

При нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас по чат, имейл или телефон. Нашият екип ще Ви помогне да създадете своя сайт със Сайт билдър напълно професионално.

Обновена: 08.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още